Dragoste

#dragoste #cuplu #relatie de cuplu #cearta #relatie

Ce spune despre tine modul in care te certi cu partenerul de cuplu

Despici firul in patru, faci scandal, o iei la fuga sau taci malc si te lasi "lovita" din toate partile de criticile iubitului atunci cand va certati? Descopera ce stil de cearta "porti" cu iubitul tau, ce spune acesta despre tine, dar si ce poti face pentru a readuce rapid armonia in relatia ta!

Esti focoasa si impulsiva

Fiecare cearta pe care o ai cu partenerul tinde sa se transforme intr-un razboi, in care se arunca in lupta cele mai acide replici si argumente? Pe de-o parte, esti o fericita, intrucat te exteriorizezi si iti descarci astfel furia si frustrarile. Pe de alta, te transformi intr-o "queen drama", pasionala, impulsiva care nu cunoaste termenul compromis. Daca vrei sa-ti salvezi relatia, este indicat sa inveti sa-ti controlezi impulsurile, sa te temperezi inainte de a izbucni un scandal si sa-i dai ocazia si partenerului sa vorbeasca. Invata sa-ti asculti mai mult partenerul inainte de a-l critica si incercati sa descoperiti impreuna cauzele care duc la aceste scandaluri.

Despici firul in patru

Esti tipul de persoana care atunci cand se cearta intoarce lucrurile pe toate partile si incearca sa patrunda in profunzimea detaliilor? Este bine ca reusiti sa va asezati la masa discutiilor si sa dezbateti motivele care va conduc spre o cearta, insa prea mult timp acordat analizarii acestor cauze va poate obosi si va poate irita foarte usor. Psihologii sustin ca aceste analize exagerate si interminabile ale cauzelor certurilor determina cuplurile sa se concentreze mai mult pe lucrurile negative din relatia lor decat pe cele pozitive, conducand mult mai usor la deteriorarea relatiei. Incercati sa fiti mai practici in certurile pe care le aveti si sa luati masuri pentru depasirea problemelor, nu doar sa le analizati de-a fir a par.

Aplici tratamentul tacerii

Esti jumatatea din cuplul tau care atunci cand se iveste o cearta, prefera sa taca si sa suporte toate criticile si tipetele partenerului? Sau, dimpotriva, esti atat de "sireata" incat ii aplici tratamentul tacerii sau indiferentei, despre care ai auzit ca "doare" mai tare decat o cearta cu scantei? Problema cu acest tip de cearta este ca abordarea este unilaterala (confruntarea vine dintr-o singura directie) si ca nu rezolva problemele, ci dimpotriva, creste tensiunea in cuplu. Trebuie sa lucrezi mai mult la capitolul comunicare si exteriorizare a emotiilor, sa te asezi la masa dezbateriiĀ si sa ajungeti impreuna la un compromis, ca o adevarata echipa, nicidecum ca doi competitori.

Sursa foto: Kk.no

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului