Dragoste

#comunicare in cuplu #cuplu #cearta cuplu #greseli in cuplu

Ce sa nu spui despre partenerul tau cand el este de fata

Daca la inceputul relatiei fiecare incearca sa se faca cat mai placut, odata cu trecerea timpului, cei doi parteneri incep sa-si permita tot mai multe libertati, inclusiv in ceea ce priveste discutiile. Insa discutiile intre patru pereti trebuie sa fie diferite de cele care au loc de fata cu ceilalti, indiferent ca sunt prieteni, rude sau simple cunostinte. Este gresit sa-ti vorbesti de rau partenerul pe la spate, dar este la fel de gresit sa o faci atunci cand acesta este prezent.

Afla in continuare ce sa nu spui niciodata despre iubitul sau sotul tau cu el de fata:

1 "Nu-i in stare nici sa ..."

Te-ai plans vreodata prietenilor ca sotul tau nu-i in stare nici sa duca gunoiul? Gandeste-te de doua ori inainte de a-l mai critica vreodata atunci cand el este de fata. Chiar daca te enerveaza ca trebuie sa arunci tu gunoiul, faptul ca-l critici fara nicio retinere poate parea ca nici nu-l mai respecti. Acelasi lucru este valabil pentru oricare critica sau mustrare facuta in public si care ii poate rani orgoliul.

2 "Ai lui? Sunt un dezastru"

Sotul tau poate sa aiba cei mai nesuferiti parinti sau frati, dar acest lucru nu inseamna ca este cazul sa-i desfiintezi familia in public. In mod sigur stie si el defectele familiei lui si nu are deloc nevoie ca acestea sa fie cunoscute si de catre prietenii vostri cu care ati iesit la un film. Pune-te in locul lui pentru cateva secunde.

Fiecare om are in familie cel putin o persoana mai dificila. Critica poate fi de doua ori mai dureroasa, o data pentru ca femeia iubita este cea care critica si a doua oara pentru ca subiectul criticii il constituie propria familie. Nu subestima niciodata impactul afectiv pe care il poate avea un astfel de gest.

3 "Al meu este un adevarat armasar , nu-i asa, iubitule?"

Barbatii banuiesc ca discutiile "intre fete" includ confidente dintre cele mai intime, dar ei nu-si doresc sa participe la asa ceva. Chiar daca sotul tau este constient ca vorbesti cu cea mai buna prietena despre performantele lui in pat, in niciun caz el nu trebuie sa fie de fata cand spui astfel de lucruri.

4 "Ti-am spus sa duci sacosele alea . Mai repede!"

Uneori poti avea o zi mai proasta, in care sa-ti pierzi rabdarea din cauza oboselii. Evita, insa, sa devii imperativa cu partenerul tau atunci cand sunt si altii de fata. Niciun om si cu atat mai mult, niciun barbat nu suporta sa i se ordone precum unui sclav. Prea multa libertate de exprimare din partea femeii iubite are toate sansele sa distruga relatia.

5 "Nu ma mai strange atat, lasa-ma !"

Sunt 30 de grade afara, tu esti franta de oboseala si simti ca nu mai ai aer. Daca tocmai atunci partenerul tau devine dragastos si sunt si alte persoane de fata, nu-l respinge agresiv. Suporta pe moment si apoi explica-i in privat ca nu te simti bine, ca ai nevoie de aer si ca acest lucru nu are nicio legatura cu el. In acest fel vei evita sa-l ranesti si te vei putea simti si tu confortabil. In plus, prietenii vostri nu se vor intreba ce este in neregula cu voi doi.

Sursa foto: photoinf.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare