Dragoste

#principii de viata #cuplu #armonie cuplu #reguli moda veche #reguli invechite #principii invechite dragoste

Ce reguli invechite despre dragoste sa incalci de AZI incolo pentru a-ti salva relatia!

Cuplurile de moda veche traiesc adesea dupa reguli care nu sunt neaparat benefice pentru o relatie lunga si cu adevarat fericita in prezent. Afla care sunt aceste prejudecati si incalca-le cu prima ocazie, daca vrei ca relatia ta de cuplu sa sa evolueze cat mai frumos.

Fiecare epoca are propriile sale realitati, de aceea sfaturile de la mama sau de la bunica se aplica rareori erei moderne in care tu iti cauti sansa la fericire in dragoste. Nu incerca sa copiezi un mod de viata iesit din actualitate si incalca urmatoarele principii invechite despre dragoste care iti pot afecta relatia!

Cuplurile trebuie sa doarma intotdeauna impreuna

Daca dintr-un motiv sau altul, exista momente in care tu si iubitul tau preferati sa dormiti separat, nu inseamna ca dragostea voastra a disparut sau ca aveti probleme in cuplu.

Uneori, este chiar benefic sa dormiti singuri, fie pentru ca somnul este mai odihnitor astfel, fie pentru ca va oferiti sansa sa vi se faca dor de imbratisarile tarzii din noapte.

Certurile duc intotdeauna la separare

Ai fost invatat/a de cineva mai in varsta sa te inchizi in tine si sa eviti astfel certurile, de teama ca acestea ar putea conduce catre o despartire?

Din pacate, acest lucru nu va face altceva decat sa-ti genereze frustrari, o amenintare mult mai mare pentru orice relatie, decat discutiile sincere in care ii spui partenerului tau ce te deranjeaza cu adevarat.

Vacantele trebuie petrecute impreuna

Din cand in cand, un weekend cu fetele prinde bine oricarei femei, iar un city break sau o partida prelungita de pescuit cu baietii v-ar putea face sa va intoarceti acasa cu bateriile incarcate. Daca petreceti cateva zile separat nu inseamna ca va tradati unul pe celalalt, ci doar ca uneori aveti nevoie de intimitate si de libertate.

In plus, ii oferi partenerului tau sansa de a-si aminti ca tot langa tine se simte cel mai bine!

Trebuie sa aveti pasiuni comune

Da, intr-o relatie ideala, cei doi parteneri au hobby-uri comune. Insa aceasta nu este o conditie absoluta pentru ca un cuplu sa poata functiona. Daca nu va place sa faceti aceleasi lucruri si nu va atrag activitatile similare, nu ar trebui sa va fortati unul pe celalalt sa participati la ceea ce ii face placere doar celuilalt.

Psihologii chiar recomanda ca doi indragostiti sa isi pastreze individualitatea si sa invete sa isi respecte reciproc unicitatea, pentru o viata armonioasa in doi, pe termen lung!

Sursa foto: amongthelightningstrikes.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare