Dragoste

#relatie de cuplu #sot #comunicare cuplu

Ce nu este bine sa-i spui sotului

Femeile fericite in casnicia lor si entuziasmate de faptul ca s-au casatorit tind sa creada ca un avantaj major este faptul ca-i pot spune orice sotului. Este extrem de important sa existe comunicare si sinceritate in cuplu. Cu toate acestea, exista lucruri pe care specialistii in relatii nu le recomanda sa fie spune vreodata partenerului de viata. Este vorba despre acele lucruri care ranesc si fac rau in loc sa ajute cu ceva.

Iata ce nu este bine sa-i spui sotului:

1 "Da, am avut orgasm"

Cand sotul vrea sa stie daca ai avut orgasm, inseamna, cel mai probabil, ca banuieste ca exista o problema. Nu-l minti pentru a-l proteja deoarece efectul poate fi opus. Multumeste-i ca ii pasa de acest lucru si spune-i ce ti-ar placea sa faceti in pat. In acest fel, te vei arata recunoscatoare, sincera si deschisa spre noi experiente, fara sa pui vreo secunda vina pe el.

2 "Esti exact ca tatal tau!"

Fiecare barbat poate avea in familia din care provine o oaie neagra. Daca ii insulti parintii sau rudele, iti vei rani sotul de doua ori, deoarece el deja stie defectele tatalui sau si nu vrea sa le repete. Cere-i direct sa faca lucrul care te intereseaza, fara sa folosesti o comparatie.

3 "Fa asta, dar ai grija sa nu care cumva sa ..."; "opreste-te, lasa ca fac eu"

Multe sotii prefera sa faca ele totul in casa deoarece nu au rabdare si incredere ca un barbat este la fel de talentat sa intinda rufe sau sa spele copilul. In timp, sotiile au tot mai multa treaba acasa, intervin frustrarile si reprosurile. Apoi, in situatii disperate, sotia il pune pe sot sa-i tina locul cand ea trebuie sa lipseasca de acasa. Insa cererile ei devin adevarate ordine, insotite de maximum de neincredere in capacitatea barbatului. Este cel mai sigur fel de a-l face sa se deconecteze emotional si de a inceta sa se mai implice si sa-i mai pese.

4 "Mama m-a avertizat ca asa vei face"

Nimeni nu stie cu adevarat ce se intampla in interiorul unui cuplu. De aceea, este periculos sa te declari in tabara opusa, alaturi de partizani care si ei sunt impotriva sotului tau. pana la urma sunteti sot si sotie, se presupune ca sunteti o echipa. Se poate ca mama ta sa-ti fi spus din primele luni ale relatiei voastre ca barbatul pe care il iubesti i se pare un zgarcit. Este mai bine sa ai o discutie cu el pentru a afla de ce cauta mereu sa plateasca cel mai mic pret. Uneori, poate fi vorba despre niste lipsuri majore in copilarie care l-au marcat si l-au facut sa fie retinut cand trebuie sa bage mana in portofel.

5 "Chiar arat grasa in rochia asta?"

Barbatilor le este groaza sa raspunda la intrebarile sotiei cu privire la aspectul ei. Un sot vrea liniste si stie ca daca va fi sincer, va regreta amarnic. Gaseste o alta modalitate de a vedea ce parere are despre noua ta coafura sau despre cum pica pe tine o haina, astfel incat sa nu fie obligat sa spuna "Da, draga, esti frumoasa, iti vine minunat".

6 "Nu mai suport!"

Specialistii in comunicarea sexelor subliniaza diferentele majore intre gandirea barbatilor si a femeilor. Barbatii au nevoie sa stie exact care este problema pentru a cauta rapid solutia. Femeile se plang si ca sa se descarce, nu neaparat pentru a gasi o solutie. Daca tipi la sotul tau ca nu mai rezisti, acesta nu va sti daca este cazul sa te ia in brate sau sa o rupa la fuga.

Sursa foto : boldsky.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare