Dragoste

#cuplu fara copii #afirmatii incomode #intrebari incomode #intrebari #copii #cuplu

Ce lucruri nu trebuie sa le spui niciodata cuplurilor fara copii

Nici nu se usuca bine cerneala de pe certificatul de casatorie al proaspetilor insuratei ca si incep sa apara intrebarile despre... copii. Intr-adevar, se spune ca un copil aduce implinirea oricarei familii, insa acest lucru nu da nimanui dreptul de a pune intrebari incomode unui cuplu. Iata cele mai incomode afirmatii si intrebari, pe care trebuie sa le eviti in astfel de situatii:

1. "Cand o sa aveti un copil?"

Este o intrebare pe care multi sunt tentati sa o puna cuplurilor. Oricat de mult te-ar roade curiozitatea, gandeste-te ca este o intrebare foarte personala si nu toate cuplurile sunt gata sa isi puna viata pe tava, chiar si in fata celor mai apropiati prieteni sau rudelor.

2.  "Nu esti insarcinata inca?"

Pentru rudele mai in varsta sau prieteni de familie care sunt deja parinti, nerabdarea poate fi mai mare decat a unui cuplu proaspat casatorit. Insa, inainte de a intreba o femeie "Nu esti insarcinata inca?" dupa ce abia s-a intors din luna de miere, ar trebui sa te gandesti de o mie de ori inainte si sa iei o decizie inteleapta: tacerea. Asta pentru a evita o situatie stanjenitoare, poate acel cuplu nu este pregatit inca pentru meseria de parinte, din diferite motive, cum ar fi de exemplu cele financiare.

3. "Pun pariu ca parintii vostri abia asteapta sa devina bunici!"

Aceasta propozitie poate pica ca un traznet, caci poate sa creeze o suferinta profunda daca cunosti motivele reale pentru care inca nu au copii. Poate ca cei doi isi doresc un copil, insa deocamdata nu il pot avea din cauza unor probleme de sanatate. Iar cu o asa afirmatie nu faci decat sa infigi si mai adanc cutitul in rana.

4. "Ceasul biologic ticaie. Ce asteptati atat?"

Este, cu siguranta, ultimul lucru pe care un cuplu care poate ca se chinuie de ani de zile sa aiba copii ar vrea sa il auda. Este dureros si deloc politicos sa faci o asemenea afirmatie.

Fiecare cuplu va decide cand sa aiba un copil, fara sa fie "ajutat" cu astfel de intrebari nepoliticoase.

5. "O sa intelegeti mai bine anumite lucruri cand o sa aveti copii"

Inainte sa faci o asemenea remarca, gandeste-te ca, spunand aceste vorbe, ai putea sa provoci o suferinta apriga acelui cuplu, care poate este infertil. Spunandu-le asta, le vei reaminti de calvarul prin care trec. Totodata, afirmatia este nepotrivita si pentru ca unele cupluri chiar nu isi doresc copii.

Sursa foto: shebudgets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare