Dragoste

#relatii #iubire #sex #dragoste #cuplu #prietenie #dilema #partenera

Ce-i sunt? Iubita, prietena sau pur si simplu...o partenera de sex?

A inceput totul cu o minunata prietenie,  care s-a transformat ulterior intr-un parteneriat incheiat pe considerente sexuale. Apoi totul a luat amploare si termenul de„o frumoasa poveste de dragoste” v-a descris relatia. A urmat insa inevitabil despartirea pentru a lasa loc probabil unei noi prietenii. Ati incercat sa treceti amandoi peste ce s-a intamplat, gandindu-va ca este mai bine sa ramaneti amici. Ati mers o perioada asa pentru a ajunge din nou in pat. Si aici s-a oprit.

Ce ar trebui sa urmeze? Prietenie din nou sau „o frumoasa poveste de dragoste”? In mod normal daca stai sa te iei dupa teoria ciclicitatii, ar trebui sa vina partea cu iubirea. Ceea ce iti si doresti de altfel. Dar daca intervine din nou minunata prietenie? Te gandesti daca acest concept mai are totusi valoare si mai poate fi realizabil, avand in vedere ca ati trecut printr-atatea statuturi. Cum poate fi definita o astfel de relatie sau mai bine zis cum poti sa o definesti de acum inainte?

Cred ca cel mai simplu ar fi sa o cataloghezi drept „cunostinte cu nevoi speciale” sau „acel ceva pe care nu poti sa ti-l definesti”. In cele mai multe cazuri, genul acesta de relatie nu-si gaseste explicatie de la inceput pana la sfarsit.
Cu toate acestea, tu nu incetezi sa te intrebi care dintre cele trei statuturi l-a innabusit pe acela pe care ti l-ai dorit tu. Pana la urma unde s-a produs fisura si in prezent tu pe ce pozitie te afli? De prietena, iubita sau pur si simplu de partenera?

Te gandesti ca daca i-ai fi fost doar prietena si nimic mai mult nu se mai ajungea la sex, iar daca ii erai doar o partenera de sex, iubirea nu-si mai avea locul in toata aceasta problema. Si atunci? Ce faci? Elimini intreg pachetul si ramai cu nimic? Sau mai bine te gandesti ca le-ai avut pe toate dar niciuna dintre ele nu si-au avut rostul. Are si un final aceasta poveste sau este doar o situatie emotionala ciclica care isi bate joc de tine?

Si o alta intrebare care ma macina pe mine si nu-i dau de cap, poate ma ajutati voi. Pentru el, care dintre aceste trei staturi a contat cu adevarat, cea de prietena, de partenera sau de iubita? Si cum le poti cuantifica gradul de importanta?

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Sursa foto : www.committedmarriage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare