Dragoste

#relatie #dependenta #soacra #incurajare # stima de sine # "baiatul mamei"

Ce faci daca partenerul tau este "baiatul mamei"

Pentru un barbat, mama este cea mai importanta femeie din viata lui si trebuie sa accepti acest lucru daca vrei sa ai o relatie sanatoasa, lipsita de certuri. Problema in cuplu apare in momentul in care partenerul tau nu reuseste sa se desprinda de fusta mamei si este dependent de ea. Felul in care abordezi situatia poate duce la remedierea ei sau, dimpotriva, la agravarea ei. Nu este usor sa ai o relatie cu "baiatul mamei", insa cu rabdare si perseverenta poti reusi sa ii schimbi atitudinea.

Semne care iti arata ca este "baiatul mamei"

Inainte de a lua masuri, trebuie sa iti dai seama daca iubitul tau este intr-adevar "baiatul mamei".

Daca o suna in fiecare zi si ii poveste detalii din viata voastra, te barfeste si nu ia nicio decizie fara sa o consulte, este posibil sa fie dependent de cea care i-a dat viata.

In fiecare discutie pe care o porti cu iubitul tau gaseste ocazia de a vorbi si despre mama lui, te compara cu ea, nu iti ia niciodata apararea in fata ei si o lasa sa intervina in problemele voastre de cuplu? Acestea sunt motive suficient de bune pentru a-l considera "baiatul mamei".

Sigur ca sprijinul moral al mamei soacre este important in relatie, insa nu ar trebui sa puna stapanire pe cuplul vostru.

Ce faci daca partenerul tau este "baiatul mamei"

Pentru a-ti ajuta iubitul sa scape de eticheta baiatului care nu reuseste sa se desprinda de fusta mamei, trebuie intai sa-ti schimbi anumite obiceiuri.

Nu-l cicali

Evita sa-ti cicalesti partenerul cu tot felul de idei marunte. Asa obisnuia sa faca mama lui, ceea ce inseamna ca tu trebuie sa-l dezveti de aceasta deprindere.

Nu-l trata precum mama lui

De obicei, "baiatul mamei" este rasfatat si alintat, insa de la o varsta incolo, este bine sa fie tratat ca un adult responsabil. Prin urmare, incearca sa eviti tehnicile mamei soacre si aplica masuri de "corectie". De exemplu, daca sta in pat si iti cere sa-i aduci ceva din bucatarie, spune-i ca isi poate lua singur, daca lasa lucruri imprastiate prin casa, roaga-l sa le ordoneze si sa nu astepte sa faci tu toata treaba in locul lui.

Lauda-l cand reuseste sa faca ceva fara ajutorul mamei

Arata-i iubitului tau ca se poate descurca si fara sa se consulte de fiecare data cu mama lui. In acest fel, reusesti sa-i cresti stima de sine. A reparat pentru prima data un sertar care nu se deschidea, a facut o achizitie noua pentru casa dupa ce s-a consultat cu tine si nu cu mama lui? Inseamna ca este pe drumul cel bun si este dornic sa nu mai fie "baiatul mamei".

Sursa foto: imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului