Dragoste

#divort #ingrasare #convietuire #compatibilitate #mutat inainte de nunta

Ce efecte poate avea mutatul impreuna asupra cuplului

Mutatul impreuna cu iubitul sau iubita inainte de nunta este o metoda excelenta pentru parteneri de a-si da seama daca sunt compatibili, daca isi suporta obiceiurile si tabieturile si daca li se potriveste convietuirea sub acelasi acoperis. De-a lungul timpului, mutatul impreuna a starnit numeroase controverse, iar cercetatorii au analizat posibilele efectele ale convietuirii inainte de nunta si dupa acest eveniment.

Mutatul impreuna inainte de nunta duce la divort

Specialistii de la Universitatea Denver (SUA) au realizat un studiu amplu pe 1.050 de cupluri casatorite, care a aratat ca 19% dintre cupluri aveau probleme in relatie si s-au gandit serios la divort. Cuplurile care au spus ca lucrurile nu sunt tocmai roz in relatie s-au mutat impreuna inainte de nunta, din dorinta de a se cunoaste mai bine.

In cadrul aceluiasi studiu, 12% dintre cupluri au precizat ca s-au gandit rar la divort si ca sunt multumite de relatiile pe care le au. Partenerii care au dat aceste raspunsuri s-au mutat impreuna abia dupa casatorie.

Astfel, specialistii care au realizat studiul au ajuns la concluzia ca majoritatea cuplurilor care se muta impreuna inainte de nunta este predispusa la divort cam la 10 ani dupa nunta.

Mutatul impreuna inainte de nunta mentine armonia in cuplu

O alta teorie cu privire la mutatul impreuna inainte de nunta arata ca acest pas nu dauneaza relatiei, nu predispune la divort, ci ajuta la mentinerea armoniei in cuplu. Explicatia este simpla: partenerii ajung sa se cunoasca bine, stiu ce le place si ce nu, evita sa faca gesturi care l-ar putea rani pe celalalt si incearca intotdeauna sa imbunatateasca relatia de cuplu.

Mutatul impreuna duce la ingrasarea femeilor

Un alt studiu despre efectele mutatului impreuna inainte sau dupa nunta arata ca cele mai multe femei ajung sa se ingrase odata ce incep sa convietuiasca alaturi de partenerii lor. O companie de mutivitamine din Marea Britanie a realizat anul trecut un studiu pentru a vedea cat de sanatos mananca iubitii sau sotii.

La studiu au participat 1.300 de barbati si femei. Cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos au marturisit ca au ajuns sa manance mai mult dupa ce s-au mutat cu iubitii lor si s-au ingrasat. De cealalta parte, reprezentantii sexului tare au spus ca au inceput sa manace mai sanatos si au slabit dupa ce s-au mutat cu iubitele.

Sursa foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare