Dragoste

#alcool #mariaj #jocuri video #cuplu casatorite #studii cuplu

Ce au mai descoperit cercetatorii despre cuplurile casatorite: 4 studii interesante

Pentru cercetatori, fie ei britanici, fie americani sau australieni, ultimele 12 luni au fost foarte productive din punct de vedere al descoperirilor despre cuplurile casatorite. Cel mai recent studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Oxford (Marea Britanie), arata ca certurile dintre soti ar putea disparea, daca acestia si-ar administra oxitocina, un hormon al iubirii si atasamentului.


De fiecare data cand tensiunea in cuplu degenereaza in cearta, sotii ar trebui sa foloseasca un spray nazal cu oxitocina pentru a-si imbunatati relatia. Acesta nu este singurul studiu despre cuplurile casatorite realizat in ultimele 12 luni. Sunt si alte cercetari interesante care merita mentionate.

1 Cuplurile casatorite traiesc mai mult

Cercetatorii de la Universitatea Michigan si Universitatea Cincinnati din SUA au descoperit ca durata de viata difera intre cuplurile casatorite si cele necasatorite. Astfel, persoanele care sunt casatorite au o speranta de viata mai mare si sunt mai sanatoase decat persoanele care amana momentul juramantului in fata lui Dumnezeu.

2 Tinerii casatoriti sunt siguri ca mariajul dureaza toata viata

Conform unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Clark (SUA), tinerii care se casatoresc sunt siguri ca mariajul lor va dura toata viata. Din cei aproape 1.500 de respondenti, 86% au precizat ca se asteapta sa ramana fideli partenerului de viata pentru totdeauna. Cei mai multi dintre cei chestionati aveau varste cuprinse intre 18 si 29 de ani.

3 Femeile casatorite beau mai mult alcool

Un studiu al American Sociological Association arata ca femeile consuma mai mult alcool dupa ce se casatoresc. Acelasi studiu releva faptul ca barbatii casatoriti tind sa consume mai putin alcool, dar dupa ce divorteaza isi ineaca amarul in bauturi spirtoase.

4 Jocurile video pot dauna relatiei

Atunci cand unul dintre soti este pasionat de jocuri video si dedica cea mai mare parte a timpului liber acestui hobby, celalalt partener este nefericit si nu-si gaseste locul in relatie. Pe de alta parte, daca ambii soti sunt pasionati de jocuri video, fericirea in cuplu este mult mai mare. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Brigham Young din SUA.

Sursa foto: bigfishgames.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului