Dragoste

#durata casatorie #fericire casatorie #relatie #casatorie #fericire #cuplu

Cati ani de casatorie trebuie sa ai ca sa fii fericit

Cuplurile au nevoie de 10 ani pentru a atinge nivelul minim de fericire conjugala, potrivit unui studiu realizat de o universitate americana Brigham Young, informeaza dailymail.co.uk. Astfel, se pare ca fericirea totala tine doar cateva luni dupa casatorie.

Punctul de cotitura in viata de cuplu, ce marcheaza momentul in care cei doi parteneri de viata ating nivelul minim de fericire conjugala, se produce dupa 10 ani de viata comuna. 2.000 de femei au raspuns unui chestionar care a inclus diverse intrebari despre vietile lor de cuplu din ultimii 35 de ani.

In timpul acestui studiu, cercetatorii au aflat ca, in cazul a doua treimi din totalul casniciilor, gradul de fericire maritala era foarte mare la inceputul casatoriei, dupa care acesta a incepea sa scada constant. Participantele la studiu au dezvaluit ca au fost cel mai nefericite in vietile lor de cuplu in cel de-al 10-lea an de casnicie.

Explicatia cercetatorilor consta in faptul ca acest punct de cotitura coincide de fapt cu perioada in care femeile sunt extrem de ocupate, atat in viata profesionala, cat si in cea de familie, din cauza copiilor. Cinci ani dureaza aceasta perioada de nemultumire, dupa care cuplul isi revine si partenerii incep sa se certe mult mai putin.

Sursa foto: chobirdokan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare