Dragoste

#interes discutii #ascultare neveste #probleme cuplu #neveste #concentrare #barbati #studiu

Cate minute au rabdare barbatii sa-si asculte nevestele

Barbatii au o capacitate mica de concentrare asupra unei discutii cu partenera de cuplu, insa se mobilizeaza mai bine atunci cand vorbesc cu prietenii despre femei si sport, arata un studiu citat de dailymail.co.uk.

2.000 de barbati si femei au participat la studiu, iar cercetatorii au descoperit ca, dupa doar sase minute, barbatii isi pierd interesul in discutiile cu partenerele de viata, dar se pot concentra, in medie, 25 de minute atunci cand discuta cu prietenii lor.

Subiectul cel mai des intalnit in discutiile masculine este sportul, preferat de mai mult de jumatate dintre barbati, urmat de filme si sex. In medie, un barbat rateaza de cel putin patru ori pe saptamana momentul cand ar trebui sa-si asculte sotia, scrie Mediafax.

Momentul cel mai nepotrivit de a capta atentia unui barbat este in timp ce acesta urmareste un eveniment sportiv, navigheaza printre canalele TV sau se joaca cu o aplicatie de pe telefonul mobil.

Acelasi studiu a mai aratat ca si femeile asculta pentru mai mult timp si cu mai mult interes cand sunt implicate intr-o discutie cu prietenele decat atunci cand vorbesc cu partenerii lor. Subiectul favorit de conversatie al femeilor cu prietenele este relatia de cuplu, 55% dintre intervievate indicandu-l ca tema preferata.

Sursa foto: stil.kurir.rs

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului