Dragoste

#dragoste #respingere #indiferenta #pauza

Cat de mult insisti cand esti respins?

Cred ca in ultimul timp am auzit de atatea ori termenul "indiferenta" asociat cu concluzia "este un lucru bun, minunat" incat chiar ajung la concluzia ca este cu adevarat un lucru minunat si bun care ar trebui folosit mai des.

Dar de unde si pana unde indiferenta ar fi buna? Pana la urma cui ii place sa fie tratat cu dosul? Se pare ca tuturor, fie ei imbracati intr-un ambalaj masculin sau feminin. Trebuie sa precizam insa ca aceasta descoperire are vreo logica doar atunci cand vine vorba de seductie , relatii amoroase sau orice altceva poate fi legat de viata de cuplu.

Astfel, in aceste arii, s-a descoperit ca cu cat un om este respins mai cu interes de catre o persoana de sex opus, cu atat insistenta lui de a mai primi inca un flit este mai mare. Sa fie doar o alta forma de masochism sau mai mult? Posibil sa fie mai mult si asta pentru  ca este un masochism care intriga. “Adica pana la urma de ce ma tot refuza? Sau de ce tace? Sau de ce imi da peste nas? E clar eu trebuie sa aflu, n-am somn daca nu aflu.“

Partea proasta in toata aceasta problema este ca daca nu controlezi cum trebuie situatia in care te afli, te poti alege foarte usor cu o serie de frustari de care nu te mai scapa nici preotul pus pe exorcizari.

Pana la urma cum faci sa mentii starea ta de respins sub control? Simplu, ia-o ca pe un joc de-a soarecele si pisica.

De exemplu, daca  ii ceri o intalnire unei tipe/tip si ti se da cu flit, nu trebuie sa insisti mai mult de o data. Rationamentul e logic de altfel. Te ajuta sa eviti dilemele:  “Ok, dar poate data trecuta avea treaba.” sau  “Macar acum stiu ca daca mai insist si a treia oara, nu ma accepta decat probabil din mila si clar nu m-as afla pe o pozitie buna”.
Insa, ce se intampla atunci cand te cunosti de ceva vreme cu o tipa/tip, iti da semne ca te place dar cu toate acestea tot te refuza atunci cand ii propui ceva?

 

Cat de mult trebuie sa insisti in acest caz?

 

Aici lucrurile sunt cat se poate de clare. Daca esti femeie de cel mult 3 ori, daca esti barbat de cel putin 5 ori.

Acum stiu ca toti barbatii se vor revolta, considerand ca nu este corect ca ei sa se agite mai mult decat femeile. Din pacate insa lucrurile chiar asa stau: femeilor le place prea mult sa fie curtate cu insistenta. Se simt flatate si asa sunt ele sigure ca tipul respectiv chiar merita atentie.  Binenteles ca ai sansa sa dai si peste o femeie, mai sadica de fel care doreste probabil sa i se cladeasca cel putin Zidul Chinezesc in jur pentru a ceda atunci cand este curtata . Aceste gen de femeie este insa rara si daca o nimeresti chiar tu, dupa maxim 5-6 insistente, las-o balta. Nu merita mai mult. Oricum probabil ca se distreaza de minune pe seama ta, avand in cap doar o placere stranie de a chinui barbatii.

In cazul in care esti femeie, este de preferat sa nu insisti mai mult de 3 ori pentru ca asa risti sa pari disperata. Crede-ma, barbatii fug de insistentele femeilor… le aprecieaza doar pe acelea care implica si ceva sex, probabil. Deci daca ai sunat de exemplu ieri si nu ti s-a raspuns la telefon, poti sa mai incerci o data a doua zi si cel mult un mesaj a treia zi. Dupa care te opresti. In cazul in care nefericitul tau pretendent n-a suferit vreun accident te va cauta el cand va vedea apelurile de la tine. Binenteles, asta doar in cazul in care chiar il intereseaza persoana ta.

In ceea ce-i priveste pe barbati, trebuie sa mai lamurim un alt aspect. Atunci cand am zis sa insiste si sa tot insiste asta nu inseamna ca trebuie sa-si terorizeze biata victima cu vreo cinci mesaje pe zi asezonate cu trei bipuri si zece offline-uri pe mess. Nu, nici pe departe. Este mai indicat sa abordeze o tehnica pe care am putea-o denumi simplu: “insistenta administrata cu portia”. Cum vine asta? Simplu. Azi ii dai un mesaj, o intrebi de sanatate, maine la fel si gata pe moment. Daca nu ti-a raspuns, nu-i nicio problema. Te retragi si revii peste doua saptamani, cel mult trei. De data asta cu o alta tactica. Inlocuiesti mesajul cu o abordare pe mess sau cu un telefon.  Cand trebuie sa te si opresti? Cu siguranta iti vei da seama chiar tu, in caz contrar o va face ea pentru tine, fara niciun dubiu.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Foto : www. lifestyle. msn.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului