Dragoste

#dragoste #iubire #cuplu #relatii #fericire #ideal #timp #partener

Cat astepti pentru a avea viata pe care ti-o doresti?

In ultimul timp am constatat ca viata este mult prea scurta pentru a-ti pierde vremea cu nimicuri. Iar daca iti doresti cu adevarat sa fii fericit, trebuie sa te zbati secunda de secunda pentru a obtine acest lucru. 

Se pare insa ca nu multi sunt de aceeasi parere cu mine. Cunosc  atatia oameni care se complac intr-o situatie pe care nu o doresc doar pentru ca se gandesc ca e timp si pentru schimbari, incat ma sperii.

Fie ca sunt manati de o pura lene sau de o blazare totala cladita pe rutina si neincredere , acestia prefera sa se tarasca de pe o zi pe alta si sa mediteze probabil la nemurire.

Dar nemurirea nu exista si nici nu va aduce vreo consolare atunci cand constati ca timpul trecut nu se mai recastiga. In aceste conditii, de ce ai amana sa fii fericit? Pana la urma fericirea este o stare de bine , un ideal spre care accedem cu totii. De ce sa-i intoarcem spatele cand putem sa o luam in brate si sa-i multumim ca exista?
„Nu am timp acum sa ma gandesc la asta...Am atatea pe cap. Prioritara este bunastarea materiala si nu cea a sufletului”, „E prea dificil, nu pot... nu mai am energia necesara”, „Imi e frica ca daca o gasesc o pot pierde”. Acestea sunt doar cateva dintre raspunsurile posibile pe care mi le-ar da acest gen de oameni. 

Si poate pe acestea as putea sa le inteleg. Pana la urma, viata chiar este grea, problemele te pot acapara si se intampla sa ai momente de slabiciune in care sa nu mai doresti nimic. Dar totusi, la un moment dat nu trebuie sa si iesi din starea asta?  Sa ai taria de caracter de a spune: „Pana aici, eu contez cel mai mult, nu ma mai intereseaza nimic. Trebuie sa fiu fericita.”

Unde mai pui ca sunt unii carora le bate fericirea la usa dar ei refuza sa-i dea drumul in casa. Genul acesta de oameni sunt probabil doar incuiati si inversunati in ganduri numai de ei stiute pentru a vedea evidentul.

Ceea ce ma duce cu gandul la ideea ca in ziua de azi din ce in ce mai putina lume mediteaza asupra fericirii. Suntem atat de prinsi in activitatiile cotidiene incat uitam sa mai reflectam asupra a ceea ce vrem cu adevarat, ceea ce ne face pe noi fericiti. Si atunci cand o facem ni se pare atat de greu sa ajungem acolo incat spunem: „Lasa, mai e timp, nu-mi bat capul acum. Mai bine ies si dau o bila cu baietii. Beau si o bere si uit de toate”.

Uiti ce e drept, dar peste cativa ani cand realizezi ca a trecut viata pe langa tine si tu nu esti fericit, o sa-ti amintesti, doar ca din pacate o sa fie prea tarziu. Sau daca nu o sa fie prea tarziu o sa-ti fie si mai greu decat iti este acum. Cu cat timpul trece si tu te obisnuiesti cu aceasta stare de gol sufletesc, cu atat iti este mai dificil sa faci o schimbare. Nu uita ca trebuie sa actionezi si sa lupti pentru a obtine ceea ce iti doresti. Nu te complace intr-o situatie nefericita ca nu –ti va aduce nimic in afara de si mai multa nefericire.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

foto : www.arthritsfondationwpa.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare