Dragoste

#obezitate #cuplu #divort #casatorie #multumire #nutritie #haine #cantar

STUDIU: Armonia in cuplu dauneaza siluetei

Oricat de intens ar cerceta problema, oamenii de stiinta nu pot ajunge decat la concluzia ca o casnicie fericita, la fel ca toate lucrurile "delicioase" ale vietii,  ingrasa! Desi te bucuri de liniste si stabilitate acasa, iar acest aspect nu poate decat sa te bucure, fericirea se poate observa treptat pe abdomenul, coapsele si soldurile tale.

Dureros, dar adevarat. Un nou studiu aduce inaintea noastra dovada ca oamenii casatoriti cu o relatie de cuplu armonioasa sunt si cei care isi cumpara haine cu cate un numar mai mare an de an. Cine o spune? Andrea Meltzer, profesor la Universitatea Southern Methodist, care a anuntat recent ca mariajul implinit dauneaza, intr-adevar, siluetei. Rezultatele cercetarii sunt confirmate si de alte studii trecute.

Daca nu te gandesti la divort, uiti de calorii

Patru ani a durat cercetarea intelectualei Andrea Meltzer, perioada in care a monitorizat 169 de cupluri casatorite si a adunat informatii despre satisfactia lor in casnicie, in raport cu evolutia greutatii corporale. La final, Andrea a remarcat o delimitare clara intre sotii fericiti, dar mai grasuni, si cei nefericiti, dar in forma.

Barbatii si femeile, deopotriva, multumiti de relatiile lor maritale au avut o tendinta evidenta de ingrasare in perioada studiului. Pe de alta parte, cei mai putin satisfacuti de casnicia lor au ramas la aceaasi greutate si chiar au mai pierdut kilograme "pe drum".

Initiatoarea studiului a identificat si un motiv predominant al fenomenului de ingrasare a oamenilor casatoriti si fericiti: confortul ca si-au gasit jumatatea si nu mai trebuie sa fie atragatori pentru sexul opus ii face pe sotii impliniti sa isi neglijeze cantarul, pe cand cuplurile care se gandesc la divort au mai multa grija de aspectul fizic, pentru a atrage noi parteneri.

Fericirea in dragoste, reteta formelor durdulii

Un alt sondaj derulat in luna septembrie a anului trecut confirma concluziile studiului Meltzer. In incercarea de a afla motivele oscilatiilor de greutate la femei, un grup de medici nutritionisti englezi a depistat ca vectorul principal de ingrasare la 46% dintre femeile intervievate este o relatie de cuplu fericita si stabila!

Pe de alta parte, motivul pentru care 27% dintre participantele au pierdut masiv in greutate este o despartire dureroasa/incheierea unei relatii intime cu un partener de cursa lunga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului