Dragoste

#cuplu #casatorie #casnicie # cuplu cu copii #casatoria fara copii

Casatoria fara copii, mai fericita?

Copiii fac parte din planul de viata al multor cupluri , dar impactul pe care il au asupra casniciei este urias. Este casatoria fara copii mai fericita?

Contrar parerii raspandite cum ca acele cupluri care nu au copii si-i doresc dar nu ii pot avea, casatoria fara copii este pentru multe cupluri o alegere constienta si nu implica obstacole de ordin fizic.
 

De ce nu vor unele cupluri copii?


Pentru ca apreciaza viata pe care o duc impreuna si nu isi doresc in mod deosebit copii, unii ezita sa-si mareasca familia punand in pericol relatia cu partenerul.

In cuplurile in care cariera este importanta pentru amandoi, problema copiilor este adesea amanata pana dupa varsta de 40 de ani, cand niciunul dintre parteneri nu se mai simte pregatit pentru efortul necesar cresterii unui copil.

Despre cuplurile fara copiii, multi cred fie ca nu pot concepe, fie ca traiesc intr-o stare de nefericire constanta, insa ambele presupuneri sunt false pentru cele mai multe casnicii fara copii.

In mod paradoxal, multe cupluri fara copii iubesc micutii si au relatii frumoase cu nepotii lor sau cu copiii prietenilor apropiati.
 

Absenta copiilor lasa timp pentru relatie


Cuplurile fara copii petrec mai mult timp impreuna si pot intari fundatia relatiei lor, spun psihologii. Intr-o casnicie fara copii, partenerii isi pretuiesc libertatea si independenta.

In absenta copiilor, vacantele si iesirile la restaurant sunt intotdeauna programate fara probleme si fiecare partener poate petrece mai mult timp cu prietenii sau cultivandu-si hobby-urile.

Alegerea unei vieti in doi fara copii poate parea egoista pentru parintii fericiti, insa cuplurile fara copiii se pot adesea lauda cu o viata emotionala si sexuala in cuplu mult mai reusita.

"Ne-am gandit la copii, dar am decis ca nu vrem sa ne complicam viata. Toti prietenii nostri au trecut prin multe probleme, si financiare si emotionale, dupa ce au facut copii si nu vreau sa ne punem in pericol casnicia", Daniela, 30 ani.

"De fiecare data cand m-am gandit la copii nu era momentul potrivit. Acum avem o varsta si a trecut timpul, dar nu am regrete si nici sotul meu. Viata noastra e frumoasa in doi", Paula, 47 ani.
 

Fericiti cu copii, fericiti fara copii


La fel cum alegerea de a avea copii este cea mai buna pentru unele cupluri, la fel si absenta lor poate fi calea catre o viata fericita pentru altele, explica specialistii.

Unele cupluri fara copii ajung sa regrete aceasta alegere, dar regretele fac parte si din viata cuplurilor cu copii, fie ca vizeaza cariera sau absenta timpului acordat altor activitati placute.

"Nu mi-as putea inchipui viata fara micutii mei. Lucrurile s-au schimbat intre mine si sotul meu, dar asta e viata. Nu putem ramane la fel la nesfarsit, totul evolueaza si pot spune ca ne iubim la fel de mult", Aurelia, 34 ani.

"Am crescut doi baieti si o fata si sunt foarte mandra de toti trei. Am avut greutati, dar eu si sotul meu ne-am dorit copii. Pot spune ca as fi putut da mai mult in cariera daca nu as fi luat concediile de maternitate, dar nu as schimba cu nimic viata noastra impreuna", Irina, 52 ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii