Dragoste

#cuplu #compromis #relatie

Cand trebuie sa faci compromisuri in dragoste

Compromisul sta la baza oricarei relatii, insa sacrificiile de dragul persoanei iubite nu sunt intotdeauna apreciate, lucru ce poate slabi insasi temelia relatiei.

Relatiile sunt bazate pe acceptarea valorilor celuilalt. In cele mai multe cazuri, nu trebuie sa incerci sa convingi persoana iubita ca valorile lor sunt gresite. Le poti accepta sau poti gasi pe cineva cu care sa fii mai compatibil.

Atunci cand renunti la valori importante, prin compromis, risti sa pierzi de doua ori. Resentimentele se vor aduna si relatia va fi pusa in pericol de regrete.

Daca aveti un conflict legat de valorile fiecaruia, acesta nu trebuie ignorat. Chiar daca relatia nu are alte aspecte neplacute, este important sa rezolvati aceste aspecte. Cel mai bun moment pentru discutiile despre valori este momentul in care va dati seama ca relatia devine serioasa.

 

Cauta radacina problemei


Uneori supararile se pot manifesta si fizic, iar aceste indicii nu trebuie ignorate. Cresterile sau scaderile bruste in greutate sau problemele cu somnul pot ascunde faptul ca, un sacrificiu care parea acceptabil intr-un alt moment al relatiei, nu mai poate fi trecut cu vederea.

Fiti sinceri cu voi insiva si stabiliti care sunt lucrurile la care nu sunteti dispusi sa renuntati. Sigur, dragostea te poate face sa te razgandesti, dar atunci cand accepti o decizie, nu trebuie sa pastrezi resentimente legate de compromis. Acestea te vor afecta in timp si pot duce chiar la distrugerea relatiei.

Atunci cand valorile si nevoile tale nu sunt respectate, cea mai buna solutie poate fi chiar despartirea. Ruperea relatiei poate fi dureroasa, insa nu se compara cu o viata traita in resentimente, cauzate de pierderea unui lucru la care tii foarte mult.

Daca valorile diferite nu va afecteaza relatia direct, cum este cazul parerilor politice, cea mai buna solutie este sa hotarati sa treceti peste aceste diferente. Daca fiecare respecta parerile celuilalt si aceste idei nu devin reprosuri atunci cand aveti neintelegeri legate de alte subiecte, puteti avea in continuare o relatie implinita.

 

Nu amana rezolvarea

 

Compromisul este atins cel mai usor, atunci cand ambii parteneri abordeaza discutia intr-un mod relaxat si fara preconceptii. Discuta subiectul inainte ca acesta sa devina "fierbinte" si sa riste sa duca la un conflict serios. Amanarea unei discutii in contradictoriu si ignorarea problemei pot influenta modul in care comunicati pe viitor.

In discutiile contradictorii, este important sa va pastrati calmul, pentru a putea analiza situatia in ansamblu. Adesea, observam doar simptome mici ale problemei generale si certurile legate de acestea nu vor duce niciodata la un consens, deoarece radacina problemei ramane neatinsa.

Atunci cand nu exista cale de mijloc (de exemplu, atunci cand fiecare vrea sa petreaca o sarbatoare acasa la parinti), singura solutie este ca unul dintre voi sa cedeze. Atentie insa, in urmatoarea ocazie similara, celalalt va trebui sa fie cel care renunta, pentru ca aceste hotarari sa nu devina, in timp,  o sursa de frustrari.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului