Dragoste

#mireasa #nunta #teama #casatorie

Cand el se teme de casatorie

Casatoria este un lucru la care multe femei viseaza – rochia perfecta, pantofii perfectii, invitatii perfecti, locatia perfecta, orchestratia si muzica perfecta, insa de multe ori uitam faptul ca pentru un mariaj este nevoie de doi si nu prea ne gandim la posibilitatea ca el nu isi doreste sau nu este inca pregatit pentru acest lucru.

Te iubeste, este adevarat, dar considera ca relatia voastra este perfecta exact asa cum este acum si ca un act si o semnatura nu va poate face mai fericiti. Plus ca nu prea intelege la ce bun sa cheltuiti banii pe o petrecere imensa, asa – pe gustul oricarei femei, dar tu... tu iti doresti foarte mult toate aceste lucruri si nu stii cum sa il faci sa inteleaga.

In primul rand, daca e vorba despre bani, trebuie sa puneti pe foaie toate cheltuielile, dar si castigurile si o sa realizeze, in scurt timp, ca la sfarsit vati ramane si cu ceva bani in plus, deci acest lucru nu constituie o problema. Asa ca nici macar nu o sa mai fie nevoie sa scoata bani pentru luna de miere pe care ti-o doresti atat de mult.

In al doilea rand, iti doresti sa semnezi un act pentru ca vrei sa ii porti numele, evident. Vrei sa fi doamna, nu domnisoara, plus ca ideea de concubinaj nu te incanta prea tare. E doar o formalitate necesara, nu e ca si cum i-ai pune catusele si l-ai intemnita pe viata.

Cat despre evenimentul in sine... esti femeie si orice femeie viseaza sa imbrace rochia de mireasa si sa spuna DA. Spune-i ca iti doresti sa fiti legati in fata lui Dumnezeu si ca pentru tine acest lucru este destul de important.

Formati regulile! Inca de la inceput stabiliti regulile de dupa marele pas. Cand e vorba de treburi casnice, nimeni nu da inapoi. La fel si cu distractia: fiecare trebuie sa petreaca un anumit timp cu amicii. El o sa iasa cu amicii la fotbal, la bere, la paintball , iar tu o sa iesi cu fetele la film, la cumparaturi, etc. Cel mai important lucru care trebuie luat in vedere: nu sunteti siamezi.

Probabil ca este inca nelinistit in privinta schimbarilor ce vor avea loc dupa eveniment, asa ca trebuie sa formati aceste reguli care sa ii ofere siguranta ca nu vor exista schimbari majore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare