Dragoste

#dragoste #iubire #cuplu #relatii #implicare #barbati #femei #prioritati #timp liber

Cand barbatii nu pun relatia pe primul loc

Una dintre cele mai des intalnite probleme pe care le au prietenele mele cu iubitii lor este implicarea. „Nu mi-a mai spus ca ma iubeste de nu stiu cat timp”, „Daca nu-l sun eu, el nici n-ar catidicsi sa dea un telefon”, „L-am intrebat si eu daca ne vedem astazi si el mi-a zis: Pai nu ne-am vazut si ieri?”. Acestea sunt doar cateva dintre plangerile amicelor mele stresate ca ai lor consorti nu se implica suficient in relatie.

La o prima vedere ai zice ca este pur si simplu o lipsa totala de interes din partea dumnealor, a barbatilor, fata de respectivele domnisoare. Dar sa fie oare asa, tinand cont de faptul ca fiecare dintre ei sustine sus si tare ca-si iubeste pana peste cap consoarta?

De exemplu, am intalnit multe cupluri care nu-si  petrec in niciun an sarbatorile impreuna dar cu toate aceasta relatia lor functioneaza de minune.  Sunt altii care se vad o data pe saptamana si zic ca totul merge perfect. Am o prietena care nu face Craciunul sau Pastele impreuna cu iubitul ei pentru ca ea s-a obisnuit sa petreaca aceste sarbatori la tara, cu familia.

De cele mai multe ori insa, in relatii, barbatul este cel care pastreaza distanta si femeia este frustrata de acest lucru. O femeie isi doreste sa petreaca cat mai mult timp posibil alaturi de persoana iubita. Daca ar fi dupa ea, si-ar lua iubitul si la salonul de cosmetica cand are programare la epilat . Bunul simt insa si frica de a fi considerata disperata, o determina sa-si infraneze pornirile.

Barbatul in schimb are si alte prioritati. Binenteles ca asta nu inseamna ca noi nu am avea. Dar noi putem de exemplu sa  ne facem cum trebuie treaba la serviciu, dar in acelasi timp sa ne gandim si la ce surpriza sa-i mai facem iubitului cand ajungem acasa. Femeile functioneaza pe principiul multitask in timp ce barbatii, pe cel „just one task”. Ei atunci cand muncesc, muncesc si atat. Cand ies cu baietii la o bere, chiar ies cu baietii la o bere si nu stau sa se gandeasca la noi. Cand joaca poker sau lucreaza la masina isi concentreaza intreaga atentie pe aceste activitati si nimic mai mult.

Asta nu inseamna ca ne iubesc mai putin sau ca ne-au uitat. Probabil ca va trece  o zi, doua fara sa te sune dar in a treia zi cu siguranta va pune mana pe telefon si va forma numarul. Iar lucrul acesta il va face pentru ca i s-a facut dor de tine si vrea sa-ti auda vocea si nu pentru ca se simte obligat. Tocmai de aceea nu trebuie sa-i blamam si nici sa ne gandim ca o fac special pentru a ne rani. Din contra, ei se gandesc ca asa cum ei au alte preocupari si noi ar trebui sa procedam la fel.

Astfel, incearca mai degraba in momentele in care te lasi cuprinsa de indoiala si nesiguranta cu privire la iubirea prietenului tau, sa-ti gasesti o activitate mai placuta care sa-ti ocupe timpul liber.

Pune-ti intrebari si streseaza-te doar in momentele in care iubitul tau nu mai da niciun semn de viata de doua-trei saptamani.  Doiar atunci este posibil sa descoperi ca nu numai ca nu te pune pe primul loc, dar probabil ca nu te gasesti nici inaintea celui care se ocupa de facturi lui sau a  celui care vine sa-i repare cablul la televizor. Pana la urma de televizor se bucura zilnic, de tine... nu prea.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

foto : www.hubpages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului