Dragoste

#amanta #sex #dragoste

Cand amanta ta vrea mai mult decat sex

Ca barbat, de ce n-ai vrea sa ai o amanta , atata vreme cat situatia iti permite? Pana la urma te scapa de rutina, iti ofera acel sentiment de noutate pe care toti ni-l dorim  de altfel, iti da o doza zdravana de adrenalina si senzatii clandestine super incitante. Mai ales cand te gandesti ca vine la pachet cu o calitate demna de pretuit: nu presume angajamente, promisiuni si responsabilitati si astfel nu trebuie sa-i dai explicatii iubitei stabile… Cel putin nu teoretic…

Ce te faci insa atunci cand amanta ta cu acte in regula, pe care ai educat-o cum se cuvine pana acum se ridica cu pretentii si vrea mai mult decat sex? Cand iti cere sa o scoti si in oras, sa-i faci cadouri si sa-ti cunoasca prietenii?

Probabil ca la inceput nu o bagi in seama in cererile ei pretentioase, dupa parerea ta. Pur si simplu te faci ca nu o auzi, gandindu-te ca : “ei, trebuie sa-I treaca… o avea o perioada mai sensibila si ea, isi revine cat de curand”. Dar, daca constati ulterior, ca nu, nu-i trece? Cum o poti indupleca fara sa o faci sa se sufere si sa se simta lezata?

In principiu incerci sa-i explici ca statutul vostru este acesta si atata vreme cat ea l-a acceptat de la bun inceput, nu vezi de ce acum lucrurile ar trebui sa stea altfel. De altfel, ii spui ca pentru tine inseamna foarte mult relatia pe care o aveti asa cum este ea. Insa, daca ea nu mai se simte comod in ea, nu ii vei reprosa in cazul in care alege sa-I puna punct. Ii vei respecta decizia si o vei respecta si pe ea in continuare, ca si pana acum.  Nu incerca sa o amagesti cu vorbe inutile si sa-i dai sperante desarte. De multe ori, adevarul este cea mai buna cale si te scapa de o groaza de probleme ulterioare.

O amanta ajunge sa-si doreasca mai mult de la barbatul cu care se afla intr-o relatie clandestina, doar pentru ca are impresia ca nu-i se acorda suficienta atentie si se simte neglijata. Este posibil sa simta ca tu nu mai esti la fel de atras de ea si tocmai de aceea sa incerce sa ridice standardul relatiei, pentru a compensa lucrul acesta. Pana la urma gandeste-te si tu, atunci cand esti implicat intr-o relatie si stai non-stop alaturi de persoana iubita iti este mult mai usor sa adopti strategii de recucerire . Timpul este de partea ta. Insa, cand ai “un job part-time ”, totul pare grabit si ai impresia constant ca esti in lipsa de timp, ca mai sunt chestii pe care vrei sa le faci dar nu ai cand.

Tocmai de aceea, atunci cand sunteti impreuna arata-i ca ea este in centrul atentiei si ca nimic altceva nu-ti distrage concentrarea.

Daca lucrurile persista si amanta ta continua sa vrea mai mult de la tine decat ceea ce aveti pana acum, o va face pentru ca s-a indragostit si atunci se schimba registrul. Iar tu trebuie sa te gandesti foarte serios asupra consecintelor faptelor tale. Daca simti ca si tu ai sentimente mai profunde decat ai vrea sa arati pentru ea, termina cu acest triunghi amoros. Ori renunti la prietena ta ori la amanta. Nu are sens sa faci sa sufere trei persoane, inclusiv pe tine, doar pentru ca tu esti nehotarat si te ghidezi dupa principiul “intre doua nu te ploua” pentru ca doar stii care este continuarea… ”dar nici bine nu-ti e”.

O relatie clandestina nu poate dura la infinit ca atare ca este de preferat sa nu te complaci in aceasta situatie. Adevarul iese oricum la iveala si mai bine ar fi sa iei o hotarare atunci cand verdictul sta in mainile tale si nu atunci cand lucrurile iti scapa de sub control si cineva te incolteste din toate partile pentru a te declara: “vinovat”.
 

Foto : www.toddweinstein.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii