Dragoste

#barbat #relatie #dragoste

Barbatul indisponibil emotional

Barbatul indisponibil emotional este cea mai mare incercare pentru orice femeie care vrea o relatie stabila.

Foarte atragatori pentru sexul opus, barbatii indisponibili emotional sunt de cele mai multe ori o pierdere de timp pentru femeile care vor mai mult decat sex.

De cele mai multe ori, acesti barbati ofera un inceput de relatie promitator, dar apoi partenerele lor se lovesc de un zid impenetrabil. Atat timp cat femeia ramane toleranta, relatia stagneaza. Fiecare discutie despre viitor este blocata insa de lipsa lui de perspectiva in ceea ce priveste atasamentul emotional.

Nu vrea sa te prezinte parintilor lui, nu foloseste niciodata "noi" dar se asteapta ca intotdeauna sa fii disponibila atunci cand isi doreste sa te vada. Barbatul indisponibil emotional nu vrea sa petreceti vacantele impreuna si uita sa te sune atunci cand ar trebui sa o faca.

Multe femei sunt atrase de acesti barbati si irosesc timp alaturi de ei, timp pe care l-ar fi putut petrece alaturi de un barbat matur, pregatit pentru responsabilitatile unei relatii stabile.

Cea mai mare greseala pe care o poate face o femeie in relatia cu un asemenea barbat este sa creada ca iubirea ei ar putea sa il schimbe, ca atentia ei il va face sa o aprecieze mai mult.

Din pacate, barbatul indisponibil emotional nu are lipit pe frunte un bilet cu "Nu vei obtine niciodata nimic mai mult de la mine si, daca faci prostia sa te indragostesti de mine, vei suferi". Foarte putini barbati recunosc ca nu vor o relatie. Pe cei mai putin sinceri poti sa-i identifici in patru tipologii.

 

Cele patru tipuri de barbati indisponibili emotional:

 

1  Colectionarul

 

Colectionarul isi petrece timpul cu tine doar pentru a mai adauga o cucerire la lunga lui lista. Acesti barbati pot avea scopuri diferite: sex la prima intalnire, satisfactia ta emotionala necesara unei relatii sexuale regulate si atat sau chiar controlul emotional asupra ta.

Ei nu cauta o relatie, ci pur si simplu vor sa-si satisfaca nevoile personale pe seama ta. Cel mai usor recunosti acest tip de barbat indisponibil emotional dupa cum se poarta cu alte femei. Daca flirteaza cu orice femeie frumoasa pe care o intalneste, probabil ca esti doar o alta cucerire. Daca prefera sa investeasca in tine doar financiar (restaurant scump, cadouri dese), dar evita cu incapatanare o discutie de ordin personal, este, cu sigurant, un barbat indisponibil emotional.

 

2  Narcisistul

 

Acest tip de barbat nu se va indragosti niciodata de tine pentru ca se iubeste pe sine prea mult. Poti mentine o relatie cu el doar atata timp cat il adori si cat nu ii impui nimic.

Dupa primele intalnari, narcisistul devine distant din punct de vedere emotional, vrea sa hotarasca singur tot ce este legat de intalnirile voastre si refuza sa accepte orice compromis.

 

3  Barbatul care nu te cauta pe tine

 
Spre deosebire de femei, barbatii accepta relatii pe termen scurt mai ales atunci cand femeia initiaza legatura. Desi stie ca relatia voastra nu poate avea un viitor, ramane totusi cu tine pana cand va avea sansa sa gaseasca o alta femeie, mai potrivita pentru el.
 
Poti sa recunosti acesti barbati indisponibili emotional dupa modul in care te critica tot timpul dupa primele intalniri. Evita orice discutie despre viitorul relatiei si au grija sa nu le cunosti prietenii si familia.
 
 

4 Barbatul potrivit la momentul nepotrivit

 

Fie ca tocmai a ramas somer sau a trecut printr-o despartire dureroasa, acest tip de barbat indisponibil emotional nu poate investi acum nimic intr-o relatie.
 
Il poti recunoaste dupa lipsa de initiativa si dupa faptul ca are tendinta sa discute foarte mult despre o problema personala, in care tu nu il poti ajuta cu nimic.
 
Despartirea dupa o relatie lunga poate avea un efect devastator asupra unui barbat, chiar daca refuza sa recunoasca acest lucru. Daca a iubit si a fost ranit chiar inainte sa te cunoasca, ai sanse foarte mici sa il convingi sa renunte la zidul pe care il ridica pentru a nu mai fi ranit din nou.
 

 

Cum scapi de barbatul indisponibil emotional

 
Daca ai recunoscut toate semnele si vrei sa renunti la el, cea mai scurta cale este sa-l eviti complet. Concentreaza-ti toata atentia asupra ta si gaseste o activitate pe care o tot amani. Acum este momentul sa te implici, sa mergi la sala cu prietenele sau sa citesti cartea pe care o tot amani.
 
In mod ironic, distanta il va face pe barbatul indisponibil emotional sa se gandeasca la tine si sa te contacteze. Daca absenta ta i-a provocat un disconfort, el poate sa-si analizeze sentimentele si chiar sa-ti propuna sa incercati din nou.
 
De cele mai multe ori, el nu se va schimba, iar tu vei suferi din nou. La primele semne care arata ca isi repeta comportamentul pentru care l-ai parasit, e timpul sa renunti definitiv la gandul unei relatii cu el.
 
Odata ce inveti sa recunosti barbatul indisponibil emotional, nu vei mai pierde timpul cu el, stiind de la inceput ca aveti prioritati si valori diferite.
 
Cei mai multi astfel de barbati aleg femei care nu cred ca merita mai mult. Daca alegi sa crezi in tine si sa te pretuiesti ca o femeie care merita sa fie fericita alaturi de un barbat care o iubeste, acesti barbati vor sta la distanta.
 
Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului