Dragoste

#comunicare cuplu #probleme cuplu #sotie #sotie dezordonata

Ai o sotie dezordonata? Afla cum rezolvi problema

Te-ai casatorit cu femeia vietii tale si mama copiilor tai, insa nu ti-ai imaginat niciodata ca vei strange dupa ea in baie. Dischete demachiante, sticlute de parfum si oja, creme, cutiute cu farduri , ciorapi atarnati pe marginea lavoarului, agrafe de prins parul si alte cateva obiecte neidentificate te impiedica sa folosesti toaleta, linistit. Ce faci cand trebuie sa cureti dupa sotia ta, in baie?
 

Conceptul de ordine si curatenie


Unul dintre principalele surprize pe care le poate avea un cuplu casatorit este faptul ca cei doi inteleg diferit ideea de ordine si curatenie. Pentru unele persoane, strangerea firelor de par cazute in baie sau asezarea obiectelor in sertare este intotdeauna treaba altcuiva.

Multi barbati se asteapta ca partenera lor, odata ce le devine sotie, sa se ocupe de casa. Insa, in realitate, sunt putine femei care spala vasele dupa fiecare masa si isi pun hainele in dulap de fiecare data cand se schimba. Mai ales femeile care au locuit singure tind sa-si lase lucrurile peste tot, inclusiv in baie.

Cand sotul gaseste epilatorul uitat pe blatul din baie si bigudiuri aruncate peste tot, este confuz si agitat, deoarece nu vrea sa aiba de-a face cu toate maruntisurile care apartin ritualului feminin de infrumusetare. Acesta este motivul pentru care ar fi bine sa-si cunoasca bine partenera pentru a sti care este situatia reala. Numai apoi se poate gandi la solutii.
 

Cum o convingi pe sotia ta sa stranga dupa ea in baie


Pentru o femeie, este jenant sa-si auda sotul spunandu-i ca i-a gasit sutienul suspendat de oglinda din baie si benzile de ceara ratacite in jurul cazii. De aceea, atunci cand vrei sa rezolvi aceasta problema, este recomandat sa o faci cu tact.

Foloseste-te de slabiciunea femeilor pentru shopping si decoratiuni interioare . Gandeste-te cum ai putea imparti spatiul baii in asa fel incat sa existe locuri de depozitat suficiente. Fa-ti un plan, apoi spune-i sotiei ca te-ai gandit sa redecorati baia. Va fi incantata de ideea ta!

Incurajeaza-o sa participe si ea la alegerea obiectelor si sa se implice financiar. Cand cineva se implica cu adevarat intr-o reamenajare , investind energie, timp si bani, va dori ca efortul depus sa merite. Este o ocazie perfecta de a crea o baie eleganta, inedita, confortabila.

Alege-ti impreuna spoturi luminoase, suporturi de metal si lemn tratat, un lavoar modern, o oglinda mai mare, orice lucru care ar transforma baia intr-un mediu mai elegant si mai placut. Cand cineva are la dispozitie un spatiu mai confortabil si mai luxos, este mai greu sa-si bata joc de el facand mizerie.

Fa intreceri cu sotia ta de tipul "cine termina mai repede de strans in baie". Nu-i reprosa nimic. Simplul fapt ca vei termina mai repede de pus lucrurile tale la loc o va pune pe ganduri.

Da-i un exemplu pozitiv, fara sa faci nicio aluzie la baia voastra. Povesteste-i cat de mult ti-a placut cum era amenajata toaleta unui prieten care locuieste cu iubita sau sotia, insistand asupra detaliilor. Sotia ta va face singura legatura comparand cele doua situatii.

Sursa foto: about.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului