Dragoste

#amanta #amant #infidelitate #relatie #cuplu #sot #sotie

Ai accepta sa fii “cealalta”? (I)

Te-ai indragostit iremediabil sau poate cautai doar o aventura confortabila. Indiferent de situatie, rolul de amanta nu este exact cel mai usor lucru din lume. Inainte de a te “arunca cu capul inainte”, ar fi bine sa te gandesti de doua ori. Esti dispusa sa treci prin “focurile” dragostei pentru el?

 

 

Amanta cu chip de martira sau sacrificiile pe care le implica relatia cu un barbat insurat

Imagineaza-ti urmatoarele: incercati sa stabiliti locul de intalnire. Sa fie un restaurant cochet sau un parc mai laturalnic? De cele mai multe ori, nici una, nici alta. Trebuie sa va feriti de ochii curiosilor, asa ca cel mai bine ar fi sa va vedeti la tine acasa. Nu cred ca se poate vorbi de clasica intalnire, unde mergeti sa cumparati o mana de popcorn sau vata de zahar.

Treci usor peste acest detaliu spunandu-ti ca nu conteaza, oricum acasa este mai bine, pentru ca amantul tau este un partener fantastic, atunci cand vine vorba de sex. Ambianta placuta sau pur si simplu sex spontan, indiferent de loc.

Ce poate fi mai enervant decat ca aceste clipe sa va fie intrerupte? Si nu de oricine, ci chiar de sotia lui, ingrijorata pentru ca sotul ii intarzie acasa. Prima data si-a pus telefonul pe silent, a doua oara l-a inchis, a treia oara n-a raspuns, pentru ca era intr-o “sedinta”, insa lucrurile nu pot continua la infinit asa. Tu va trebui sa astepti rabdatoare pana el termina de oferit explicatiile necesare prin care se absolva de orice vina si inlatura orice suspiciune .

Pregateste-te , de asemenea, ca alaturi de aceste mici intreruperi , sa mai vina si un pachet de nervi, pentru ca nu poti sa stai calm atunci cand tot ce vrei este sa fii langa cea iubita si disponibila, iar nevasta parca iti sta in coaste.

Asadar, daca acest barbat este singurul cu care te intalnesti si doresti sa mai investesti si sentimente in relatia voastra, uita de iesiri in oras si plimbari romantice sub clar de luna. Pregateste-te sa fii desertul si, desi desertul este cel mai delicios, de obicei masa principala - sotia, este cea care conteaza.

Familia, pe primul loc

In cele mai multe cazuri, familia este cea care conteaza. Chiar si iubirea voastra sincera nu va lupta pe picior de egalitate cu un copil, copilul lui. Acest lucru poate fi tolerat cu usurinta la inceput, dar gandeste-te cum te vei simti peste ceva timp, cand vei simti nevoie sa il ai si tu doar pentru tine.

Pregateste-te pentru a petrece vacantele si sarbatorile singura sau cu prietenii, pentru ca datoria lui este sa fie alaturi de familie, in momentele acelea. Chiar daca ai fost de acord de la inceput cu termenii acestei relatii, asta nu inseamna ca va fi usor.

Trei intr-un "pat": sotul, amanta, sotia 

In functie de fiecare persoana, este posibil sa fii expusa vietii particulare a partenerului. Inevitabil, la un moment dat vei auzi cel putin, numele sotiei lui, daca nu si certuri sau alte discutii din viata de familie. Vei trece prin diverse stari, de la nepasare la gelozie, mai ales atunci cand simti ca sotia lui are acces la intimitatea ta.

Faptul ca este posibil ca barbatul pe care l-ai primit in viata ta sa nu fie langa tine atat cat ti-ai dori sau sa intalniti dificultati in a va comporta ca un cuplu normal poate fi considerat un deliciu in comparatie cu micile “detalii” cu efect dureros. De exemplu, dupa o vreme, s-ar putea sa auzi replici de genul “am destule probleme acasa, n-am chef sa le mai ascult si pe ale tale”. Mesajul este clar; indiferent de tonalitatea vocii; tu esti cea care NU trebuie sa ii faca probleme. Relatia cu amanta este sinonima cu satisfactia si destinderea, desi tu esti o persoana normala, care are propriile sale probleme.

Intr-o societate nu traiti doar voi doi, iar viata ta privata nu poate sta ascunsa pentru totdeauna doar in dormitor. Familia va dori sa afle daca ai vreun pretendent sau daca iesi cu cineva, prietenii se vor intreba de ce apari singura la iesirile in oras sau la petrecerile organizate in grup.

Poate ca faptul ca vei fi singura la toate aceste evenimente nu te va deranja foarte tare, insa justificarile pe care le vei nascoci la un moment dat iti vor aduce neplaceri si frustrari. In plus, chiar daca veti reusi sa fiti impreuna si la astfel de evenimente, este foarte probabil ca va trebui sa ascunzi statutul amantului tau, cea de persoana casatorita. Relatiile de genul acesta nu sunt privite cu ochi buni, indiferent de cat de libertini sau deschisi la minte ne consideram.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului