Dragoste

#traditii #stare civila #mireasa #mire #casatorie #certificat #ceremonie #prezenta #pariu #legi

9 legi de casatorie ridicole in SUA

Daca aveai senzatia ca traditiile autohtone de casatorie sunt prea multe si, pe alocuri, absurde, afla ca exista locuri in lume cu legi de-a dreptul ridicole despre mariaj. Imaginatia oamenilor intrece orice limite cateodata, iar lucrurile scapa de sub control cand ideile trasnite se transforma in litera de lege.

Planificarea nuntii este intotdeauna o provocare consumatoare de timp, de energie si de bani. Dar ca sa te convingi ca intotdeauna "se poate mult mai rau", iata cu ceĀ legi de casatorie ridicoleĀ se confrunta mirii din urmatoarele state din SUA!

1 Interzis imbecililor!

Daca visai la o nunta nonconformista in statul american Mississippi, afla ca este crucial sa respecti legea de baza a eliberarii certificatului nuptial acolo: actul de casatorie nu va fi emis de ofiterul starii civile, daca acesta considera ca esti "beat, nebun sau imbecil".

2 Prezenta nu este obligatorie

Explicabil sau nu, in statul Montana, mirele si mireasa nu sunt nevoiti legal sa se prezinte in carne si oase la ceremonie. Ei pot trimite "delegati" care sa ii reprezinte, sa spuna juramintele in locul lor si sa semneze, daca au un act care sa ii autorizeze in acest sens.

3 Pui pariu?

Anularea casatoriei in Delaware, SUA, se poate realiza cu usurinta daca ambii parteneri declara ca angajamentul nuptial a fost, de fapt, onorarea unui pariu pierdut.

4 Interzis misticilor

In SUA, aproape oricine poate oficia casatorii, daca obtine o licenta speciala. Exceptie fac misticii si ghicitorii in palma din New Orleans, care nu au acest drept legal.

5 Incestul expirat

In Utah, incestul expira la varsta a treia. Concret, verii de gradul I care au peste 65 de ani se pot casatori legal, precum si cei de peste 55 de ani, daca ambii parteneri sunt infertili.

6 Numarul maxim de incercari

In Kentucky, este ilegal ca un individ sa se recasatoreasca de mai mult de trei ori cu aceeasi persoana. Desigur, la schimbarea partenerului, numarul de "incercari" nu mai este limitat.

7 Mire, fii barbat!

In Massachusetts, un aspirant la statutul de mire trebuie sa isi dovedeasca masculinitatea ucigand fie trei mierle, fie trei ciori, in habitatul lor natural.

8 Razboiul cu mama soacra

In orasul Wichita din Kansas, este ilegala intentarea divortului pe motiv ca sotul nu si-a tratat cum se cuvine soacra (!).

9 Duminica sarutului interzis

In Hartford, Connecticut, este ilegal ca orice cuplu casatorit sa se sarute duminica, in "Ziua Domnului".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare