Dragoste

#relatie #respect #incredere #partener #iubire #dragoste

8 sfaturi pentru a ramane indragostita pana la adanci batraneti

Stii cuplurile acelea de batranei care sunt mereu impreuna, se tin de mana, se ajuta unul pe celalalt si se privesc dulce in ochi? Cu siguranta ca i-ai intalnit si ca te-ai intrebat cum de reusesc, dupa zeci de ani, sa para indragostiti ca in adolescenta.

Relatiile de lunga durata sunt cele in care partenerii actioneaza ca o echipa. Zi de zi, in tot ceea ce fac. Daca iti doresti sa imbatranesti langa barbatul pe care il iubesti, atunci tine cont de cateva sfaturi esentiale. Numai asa va veti iubi pentru totdeauna.

1. Fii iubitoare

Arata-ti iubirea prin gesturi marunte de dragoste. E suficient sa ii zambesti zi de zi, cand va treziti sau inainte de culcare si va intelege cat de mult il iubesti.

2. Arata-ti recunostinta

Sa ii multumesti partenerului pentru ajutorul primit, pentru sustinere, pentru simpla prezenta este deosebit de important pentru binele si pentru soliditatea relatiei.

3. Accepta-i emotiile

Fiecare dintre noi avem dreptul sa fim obositi, nervosi, stresati, suparati. Intelegeti-va reciproc trairile si nu va invinovatiti unul pe celalalt pentru necazurile suferite.

4. Incurajati-va

Atunci cand partenerul tau l-a luat pe NU in brate nu trebuie sa faci si tu la fel. Daca ii validezi negativismul sau emotia pe care o traverseaza, nu te lasa totusi influentata si nu ii prelua starea. Tine cont ca nu va dura mult si are sa-i treaca.

5. Nu intrati in concurenta

Se poate intampla ca discutiile de seara sa se transforme intr-o competitie: cine a muncit mai mult, a cui a fost ziua mai grea. Insa astfel de dialoguri nu sunt deloc productive. Pune-te in pielea partenerului si gandeste-te la el mai intai. Si daca si el va face la fel, va fi liniste si armonie.

6. Complimentati-va reciproc

Femeii ii place sa i se spuna ca este frumoasa, sa se simta atragatoare. Dar sa stii ca si barbatului ii place sa fie admirat, asa ca nu ezitati sa va faceti complimente.

7. Faceti-va timp unul pentru celalalt

Cel putin o data pe saptamana faceti-va un program al vostru. Dati-va intalnire in afara casei, ca si cum ati fi adolescenti si n-ati locui impreuna. Iesiti in oras, la un spectacol, la un restaurant sau doar la o plimbare. Important este sa petreceti impreuna cateva ore, departe de copii, de restul familiei.

8. Respectati-va

Respectul vorbeste mult despre sanatatea unei relatii. Este dovada suprema a iubirii, temelia ei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului