Dragoste

#cuplu #minciuna #relatie de cuplu #relatie

8 semne ca el te minte

Partenerul tau s-a intors acasa si se comporta ciudat sau ceea ce spune nu ti se pare plauzibil. Daca ii pui la indoiala sinceritatea, fii atenta la ceea ce spune, cum spune si cum se misca. Exista mai multe semne care sugereaza ca s-ar putea sa te minta.


1 Explicatiile lui sunt incoerente


Daca iti spune ca a fost cu prietenii la o bere si cateva minute mai tarziu pomeneste despre un magazin alimentar, activitatea lui din acea dupa-amiaza nu prea mai are logica. Daca schimba amanuntele si povestea lui se pierde in detalii, este posibil sa inventeze pe loc.


2 Evita contactul vizual si discutia in sine


Un partener care te minte iti evita privirea si, in general, nu prea este dornic sa raspunda la o intrebare. Daca isi cauta de lucru prin camera, te ignora sau inventeaza o scuza pentru a pune capat discutiei, este posibil sa ascunda ceva. Privirea in jos, in stanga sau in dreapta, in locul unei priviri drepte este un alt semn ca partenerul tau ar putea sa se gandeasca la un raspuns, altul decat adevarul.

Un alt semn ca te minte este daca insista sa se uite in ochii tai mai mult decat o face un om in mod obisnuit. Este posibil sa incerce sa te convinga de un neadevar, privindu-te insistent sperand sa te intimideze.


3 Cauta timp de gandire


Daca iti cere sa repeti intrebarea sau o repeta chiar el cu voce tare, se poate sa aiba nevoie de timp pentru a se gandi la o minciuna convingatoare.


4 Te impiedica sa vorbesti cu anumite persoane


El spune ca te fereste de persoane daunatoare, insa, in realitate, iti limiteaza accesul la ele pentru a se proteja pe sine. Daca exista oameni cu care el nu vrea sa vorbesti sau sa te intalnesti, este posibil ca acesti oameni sa stie ceva mai mult decat tine.


5 Nu poate sa spuna aceeasi poveste invers


Daca partenerul tau ti-a povestit ce-a facut in weekend si ti se pare ca te minte, pune-i tot felul de intrebari, astfel incat sa-l obligi sa spuna povestea de la coada la capat. Daca nu va reusi si se va pierde in amanunte, inseamna ca lucrurile nu s-au intamplat cum a povestit si este posibil sa fie inventate.


6 Foloseste un anumit mod de exprimare


Cand cineva spune adevarul, in mod obisnuit mai intai povesteste si apoi spune ceva de genul "Stiu ca este greu de crezut". Cand cineva minte, insa, isi ia masuri de precautie si isi incepe minciuna prin "Nu o sa crezi, dar". Daca situatia se repeta, chiar daca tu nu ai parut sa te indoiesti, probabil ca partenerul tau face tot posibilul sa mascheze o minciuna.


7 Se enerveaza repede


Nici nu ai apucat sa-i spui ca ai indoieli si el se enerveaza ca nu il crezi pe cuvant. Daca ar spune adevarul, in mod normal ar astepta linistit reactia ta, fara sa-si piarda calmul. Nervozitatea lui poate fi o explozie din cauza stresului la care se supune mintind.


8 Si acopera fata


Daca atunci cand iti raspunde isi duce mana spre fata, se poate sa fie un semn ca te minte. Este o miscare involuntara de acoperire a fetei pentru a trece mai usor peste acel moment.

Sursa foto: collegecandy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului