Dragoste

#iubire #indragostit #infidelitate

7 lucruri pe care trebuie sa le stii cand te indragostesti

Starea euforica provocata de dragoste se poate transforma rapid in dezamagire daca lasi sentimentele sa-ti domine ratiunea. Vezi care sunt cele 7 lucruri pe care trebuie sa le stii cand te indragostesti.

Te-ai indragostit si totul merge bine? Tine cont de sapte factori care pot asigura relatiei tale un viitor. Observa-i comportamentul si nu te lasa purtata de dragoste pana in punctul in care nu mai poti citi semnele unei probleme.

 

1  Nu petreceti fiecare moment impreuna

 

Momentele pe care nu le petreci impreuna cu persoana de care te-ai indragostit ar putea fi la fel de importante pentru relatie ca timpul petrecut impreuna, spun expertii.

Perioadele in care nu va vedeti si nu va vorbiti va dau ocazia sa colectati idei, povesti si ganduri noi pe care le poti impartasi apoi cu partenerul.

Mai mult, atunci cand te bucuri de timpul petrecut impreuna, nu te gandesti activ la persoana iubita. Distanta te face sa te gandesti la partener si sa tanjesti dupa el, lucru ce intareste in timp relatia.

 

2  Presimtirile negative sunt, de obicei, intemeiate

 

Instinctul este un atu important la inceputul unei relatii. Daca simti ca se indeparteaza de tine si crezi ca exista o problema, ai probabil dreptate.

Cand are atatea modalitati de a te contacta la dispozitie, de la telefon, la email si Facebook, o pauza mai lunga de comunicare poate fi vazuta ca un semn rau.

Cand observi aceasta situatie, discuta cu el subiectul intr-un mod calm, fara acuzatii, si intreaba-l daca e la fel de implicat in relatie ca in primele zile. Daca ocoleste raspunsul, iti da de dapt un raspuns foarte clar.

 

3  Daca a mai inselat, probabil te va insela si pe tine

 

Un sondaj recent realizat de MSNBC.com arata ca, dupa ce au comis o infidelitate , barbatii au sanse de doua ori mai mari ca femeile sa o repete.

Atunci cand stii ca fidelitatea a fost o problema pentru el in relatiile anterioare, asteapta-te la ce e mai rau.

 

4  Ii place sa aiba grija de tine

 

Multi barbatii inca isi mai coreleaza masculinitatea cu capacitatea de a purta de grija financiar femeii pe care o iubesc.

Chiar daca esti o femeie independenta care se poate intretine singura, ofera-i din cand in cand placerea de a "avea grija de tine", chiar daca e vorba doar despre o nota de plata intr-un restaurant sau cafenea.

 

5  Daca spune ca nu e pregatit pentru o relatie, crede-l

 

Cei mai multi barbati nu se simt prea bine atunci cand dezamagesc o femeie. Daca si-a facut curaj pentru a-ti spune ca nu se simte pregatit pentru o relatie, ar fi bine sa-l crezi.

Indiferent de motivele lui pentru aceasta decizie, sansele de a razgandi odata ce te cunoaste mai bine sunt foarte mici. Nici chiar daca il astepti cu rabdare din pozitia de "amica" nu ai sanse mai bune, deoarece barbatii schimba cu greu rolul unei femei in viata lor.

Daca ai acceptat un compromis si ai hotarat sa te vezi cu el in continuare, nu te astepta la fidelitate .

 

6  Sexul devine mai bun odata cu trecerea timpului

 

O relatia serioasa nu duce la un "adio" spus vietii sexuale fantastice. Cercetatorii americani au descoperit ca, din punct de vedere sexual, cuplurile casatorie sunt mai satisfacute decat cei care nu sunt implicati in relatii serioase .

In primele luni ale relatiei, preludiul poate sa joace un rol mai mic in sex, deoarece dorinta sexuala poate fi tinuta cu greu sub control.

Odata cu trecerea timpului, intre parteneri se creeaza o intimitate care ii ajuta sa discute mai usor fanteziile lor si sa obtina experiente sexuale si mai satisfacatoare.

 

7  Cand vrei sa vorbesti cu el despre relatie, fa-o delicat

 

Barbatii sunt mult mai putin predispusi catre discutiile despre relatie ca femeile. Ei nu se gandesc in general la relatie pana in momentul in care observa o problema.

Daca esti hotarata sa porti o discutie serioasa cu el, psihologii recomanda metoda "sandwich-ului de complimente ". Cea mai buna solutie este sa incepi cu un aspect pozitiv legat de relatia voastra. Discuta apoi motivul ingrijorarii tale si incheie discutia cu un alt aspect pozitiv al relatiei.

In acest fel, vei obtine o comunicare mai buna si cresti sansele unui viitor reusit pentru relatia voastra.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare