7 discutii pe care sa le ai cu partenerul inainte de casatorie

Dragoste

#cum sa-l cuceresti #dragoste #cuplu #cum sa o cuceresti #relatii

7 discutii pe care sa le ai cu partenerul inainte de casatorie

Comunicarea are un rol crucial intr-un mariaj. Sunt lucruri importante pe care ar trebui sa le discuti cu partenerul tau inainte de a face marele pas, precum dorintele, nevoile si asteptarile fiecaruia de la casnicie.

Iata ce ar trebui sa lamuriti inainte de a merge la altar, astfel incat sa va convingeti in timp util ca impartasiti aceeasi viziune asupra casatoriei!

1. Ce inseamna casatoria pentru voi?

Este un act in plus, un prilej de petrecere sau chiar reprezinta evolutia catre un alt nivel al relatiei? Vorbeste cu partenerul tau despre cum se va schimba viata voastra de cuplu dupa ce veti deveni sot si sotie.

2. Aveti optiuni asemanatoare in ceea ce priveste copiii?

Comunicati despre maternitate, respectiv paternitate. Despre cati copii va doriti fiecare, in cazul in care vreti sa fiti parinti. Discutati si despre momentul cand veti vrea sa-i concepeti si cum aveti de gand sa-i educati.

3. Cum aveti de gand sa va mentineti viata sexuala activa?

Poate ca vi se pare precoce sa vorbiti despre asta,insa relatiile de durata intampina dificultati in dormitor la un moment dat. Vorbiti despre cum intentionati sa le depasiti si despre ce sunteti dispusi sa faceti pentru a va condimenta viata sexuala.

4. Optiunile voastre religioase va pot pune piedici?

Chiar daca pare de necrezut, sunt foarte multe cupluri care nu discuta despre religie. Este important sa va puneti de acord in aceasta privinta, mai ales daca intentionati sa deveniti parinti. Trebuie sa stabiliti dinainte in ce religie va veti boteza si creste copiii.

5. Vorbiti despre istoricul financiar-bancar al fiecaruia

Trebuie sa stiti care va sunt limitele in privinta unui eventual imprumut la banca. S-ar putea ca unuia dintre voi sa nu-i fie permis accesul la un credit bancar. In cazul in care veti dori sa va cumparati o noua locuinta sau o masina, acest impediment poate fi foarte suparator.

6. Stabiliti care sunt rolurile fiecaruia in familie

Chiar daca pare foarte lipsit de romantism, a sti ce trebuie sa faceti fiecare in momentul cand veti deveni o familie este o necesitate. Nu va limitati la rolurile casnice, discutati si despre cum veti imparti responsabilitatile de parinti, in cazul in care va doriti copii.

7. Vorbiti despre scopurile fiecaruia in cariera

Vreti sa munciti mereu pentru altii sau intentionati sa aveti afacerea proprie la un moment dat? Asigurati-va ca veti avea parte de sustinere reciproca si ca nu veti sta unul in calea celuilalt cand vine vorba de cariera.

Sursa foto:srime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului