Dragoste

#relatie #partener #conflict #familie #cearta #discutie #sex

6 subiecte de discutie inevitabile intr-o relatie

Majoritatea certurillor au la baza o exprimare gresita. Daca ai sti cum sa iti pui gandurile in cuvinte, atunci ti-ai imbunatati simtior relatia. Iata cele mai frecvente subiecte de discutie si cum sa ii vorbesti partenerei despre acestea.

1. Discutia despre bolile cu transmitere sexuala

Cand ea te intreaba cu cate fete te-ai culcat pana acum, si asta chiar inainte de a face sex, atunci stii ca de fapt, nu vrea sa stie daca esti vreun Don Juan. De fapt, si-ar dori sa afle daca ai facut vreun test medical si daca ai suferit sau suferi de vreo boala sexuala.

Dar daca ai facut greseala de a-ti etala si numarul cuceririlor, atunci fii sigur ca o sa iti poarte pica o vreme. Raspunsul corect ar fi urmatorul: “Nu obisnuiesc sa tin contul partenerelor cu care am avut o relatie, insa daca iti faci griji, o sa ma duc la medic saptamana viitoare sa imi fac un test” sau “Am facut un test luna trecuta si sunt perfect sanatos”, in functie de situatia in care te afli tu. Daca veti elimina si aceasta discutie, va veti putea simti mult mai confortabil impreuna.

2. Discutia despre metodele contraceptive

Ea te intreaba daca ai adus un prezervativ si tu ii intorci replica recomandandu-i sa treaca pe contraceptive. Tu crezi ca esti sincer, ea are impresia ca de fapt, esti iresponsabil. Ce urmeaza? Cearta, nervi si dispozitie stricata pentru ziua respectiva.

Ideal ar fi sa o intrebi daca se simte bine atunci cand folosesti prezervativul. Pentru unele femei, aceasta metoda de contraceptie este destul de incomoda. Porneste de la raspunsul ei pentru a-ti exprima parerea. Nu stiu daca se va duce chiar maine la ginecolog pentru a lua pastile contraceptive, dar va fi dispusa sa mai amane discutia pentru cateva luni, timp in care va veti baza pe prezervativ ca metoda de siguranta.

3. Discutia despre viitorul relatiei voastre

Ea te intreaba incotro se indreapta relatia voastra, in urechea ta totul suna a casatorie, asa ca bati in retragere. Ai impresia ca te intreaba de ce nu ai cerut-o inca de sotie. De fapt, partenera ta si-ar dori sa stie daca o vezi pe ea alaturi pentru urmatoarea perioada de timp.

In loc sa o isterizezi, ai putea sa o rogi sa amanati un pic discutia pentru weekend sau pentru o alta zi (precizeaza ziua si nu o lasa pe o perioada nedeterminata ) pentru ca vrei sa discuti la modul serios si ai nevoie de timp de gandire. Va aprecia faptul ca te gandesti la intrebarea ei. Respecta-ti termenul pe care l-ai impus si nu te teme de o astfel de discutie. Nu trebuie sa ai toate raspunsurile. Daca insa intr-adevar nu o vezi in viitorul apropiat, atunci ar fi indicat sa ii spui.

4. Discutia despre apetitul sexual

Ea iti spune: “Hai sa stam imbratisati in seara asta’”. Tu ii raspunzi: “De ce niciodata nu vrei sa facem sex?” Urmeaza o serie de discutii care se termina cu frustrarea amandurora.

Mai bine ai lua lucrurile pe ocolite. Propune-i sa ii faci un masaj. Va sti exact unde vrei sa duci lucrurile, dar pentru ca te gandesti mai intai sa o faci pe ea sa se simta bine, va fi mult mai dispusa pentru sex. Daca vrea sa adormiti imbratisati, atunci de ce nu? Dimineata va veti trezi intr-o dispozitie romantica si ai toate sansele sa treceti dincolo de simplele imbratisari .

5. Discutia despre bani

Ea te intreaba: “Iti plac pantofii mei noi?”, insa tu ii raspunzi: “Chiar aveai nevoie de inca o pereche de pantofi?”. Bineinteles ca nu, asa cum nici tu nu aveai nevoie de toate gadgeturile electronice pe care le detii. Gandeste-te totusi ca vrea sa arate bine si pentru tine.

Mai bine i-ai raspunde ca arata grozav pe ea, apoi adu-i aminte mai subtil despre vacanta voastra exotica pentru care ati hotarat sa puneti bani deoparte. Daca nu v-ati pus de acord pana acum despre cum veti folosi bugetul casei, atunci revizuiti-va cheltuielile lunare si faceti-va un plan de economiii si prioritati, impreuna.

6. Discutia despre atitudinea ta sufocanta

Ea iti spune ca are nevoie de mai mult spatiu, tu decizi sa ii dai papucii. Ceea ce vrea sa spuna este faptul ca si-ar dori sa aiba si putin timp doar pentru ea, fara ca tu sa o iei la modul personal. Spune-i ca poate sa isi ia cat spatiu are nevoie. In final, va aprecia gestul tau si te va suna imediat, pentru ca i s-a facut dor de tine.

Nu te teme sa incepi o conversatie rationala si sa afli ce anume isi doreste: sa iasa cu prietenele la film, sa plece intr-un weekend alaturi de familia ei etc. Faptul ca dai dovada de intelgere o va face sa te aprecieze si mai mult.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare