Dragoste

#despartire #cuplu #relatie de cuplu #semne despartire #risc despartire

5 tipuri de cuplu care sfarsesc prin despartire. Va numarati printre ele?

Nu exista un tipar prestabilit pentru succes in relatia de cuplu, la fel cum nu exista certitudinea ca o anumita relatie se duce pe apa Sambetei. Totusi, anumite tipuri de cupluri sunt predispuse la despartire mai mult comparativ cu altele. Iata ce tipuri de cupluri prezinta cele mai mari riscuri sa sfarseasca prin despartire!

1. Cuplul obsesiv-compulsiv

Ai ajuns acasa si ai constatat ca in cele 30 de minute de drum de la serviciu pana acasa ai patru apeluri pierdute pe telefon si cinci mesaje de la partener? Poate si tu reactionezi asa atunci cand celalalt nu poate fi contactat. Oricum ar fi, un cuplu format din cel putin un partener care nu suporta sa piarda legatura mai mult de cateva zeci de minute cu celalalt este sortit esecului. Poate la inceputul relatiei este “dragut”, “romantic”, dar pe parcurs devine sufocant si peste masura de enervant. Mai mult, este si foarte dificil sa dezveti pe cineva de un astfel de comportament, caci odata ce i-ai dat apa la moara la inceput, este improbabil ca argumentele tale sa fie intelese de celalalt.

2. Cuplul disperat

“Oare ce fel de sos de rosii vrea?”, “Daca nu-i place hartia asta igienica. Mai bine cumpar alta”, “Aoleu, o sa vada ca am un gel de dus ieftin, trebuie sa iau unul mai bun urgent”. Astfel de ganduri de apar in mintea unuia sau a amandurora dintre parteneri denota disperare, care duce adesea la despartire. Prea multe griji ivite din nimicuri consuma cel putin un partener din cuplu, deseori o atitudine degajata fiind mult mai eficient in a asigura trainia relatiei decat starea de agitatie continua – “Vai! Daca nu-i place asa…”

Continuarea pe Lyla.ro

  •   2014-09-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Lyla

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Ce meserie ti se potriveste in functie de personalitatea ta

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cat de importanta este stima de sine

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii