Dragoste

#partener ideal #casatorie #cuplu

5 semne ca este sotul potrivit pentru tine

Cand iti propune sa fii sotia lui, vei fi entuziasmata si extrem de tentata sa accepti. Rata divorturilor ramane mare, asadar, ca sa fii sigura ca nu veti trece prin neplacerile unui astfel de proces, asigura-te ca el este cel potrivit pentru tine si ca ati stabilit detalii importante, cum ar fi decizia de a avea copii.

 

Aveti aceeasi viziune despre copii

Daca tu iti doresti o familie numeroasa, cu multi copii, dar el nu vrea, atunci aveti o problema pe care nu ar trebui sa o ignorati. Nu te grabi sa intri intr-un mariaj cu o persoana care nu iti impartaseste viziunea legata de acest aspect. Mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa discutati despre copii si, daca nu sunteti dispusi sa faceti un compromis, casnicia nu va rezista.

Fara “minciunele”

Gandeste-te cat de des l-ai mintit pe partenerul tau saptamana aceasta. Te simti confortabil sa ii spui “minciunele” nevinovate? Atunci cel mai probabil ca, peste ani de mariaj, nu vei avea probleme sa ii ascunzi lucruri grave si sa il minti nonsalant. Ai nevoie ca sotul tau sa fie o persoana pe care sa o respecti si careia sa nu ii poti ascunde adevarul.

Compromisul, cheia succesului

Cuplurile se cearta. Fara exceptii. Discutiile in contradictoriu, pe cat de neplacute, pe atat sunt de naturale in viata fiecarui cuplu. Totusi, felul in care solutionati o cearta schimba totul. Daca mereu vei ceda si ii vei face lui pe plac, atunci nu vei fi fericita.

Sunteti o echipa

Ca sa stiti ca mariajul vostru va functiona, trebuie sa stiti sa lucrati in echipa si sa nu uitati ca amandoi faceti parte dintr-un parteneriat egal. Ca sot si sotie, veti imparti si bucuriile, si greutatile, deci nu ar trebui sa accepti sa faci curat de fiecare data singura, dupa ce el si-a invitat toti prietenii in vizita. Daca nu te ajuta acum, cand sunteti la inceput de drum, cum crezi ca se va purta peste ani de zile, cand cei mai multi au tendinta sa devina mult mai comozi?

Cei mai buni prieteni

Daca va respectati reciproc si va purtati ca doi prieteni foarte buni, atunci nu va veti plictisi niciodata unul de altul. Incearca sa afli cum te simti in compania lui cand mergeti la cumparaturi, cand gatiti sau cand va uitati la televizor. Incearca sa fie dominant si sa isi impuna vointa? Uraste sa stea in compania ta cand faci activitati casnice? Poate nu e cel mai potrivit sot pentru tine. Imagineaza-ti cum va fi sa petreci ani de zile cu o persoana care vrea sa faca doar ce ii place fara sa tina cont de parerea ta.

Tu care crezi ca sunt cele mai importante caracteristici ale unui sot ideal?

Sursa foto: listen-hard.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare