Dragoste

#pericole casatorie #psihologi #relatie #casatorie #cuplu

5 pericole care ameninta casatoria

Multi sunt tentati sa creada ca de vina pentru esecul unei casatorii este o proasta comunicare. Din pacate, psihologii sunt de parere ca, de fapt, cauzele sunt mult mai profunde si ca multi se ascund, de fapt, in spatele acestui paravan al comunicarii. Iata care sunt adevaratele amenintari ale unei relatii:

1. Ne casatorim doar pentru ca ne place celalalt

Ia in calcul faptul ca oamenii se schimba si ceea ce iti place acum s-ar putea sa nu mai regasesti la el peste ani. Nu te casatori cu cineva pentru ceea ce crezi tu ca poti sa-l faci sa devina. Casatoreste-te cu acea persoana care are ea insasi determinarea de a deveni omul pe care ti-l doresti. Apoi petrece-ti viata ajutandu-l sa creasca, sa evolueze.

2. Avem un ego prea puternic

Ego-ul invinge in cele mai multe dintre situatii. Daca in copilarie sau in adolescenta l-ai simtit ca pe un lucru pozitiv, pentru ca te-a tinut departe de emotii puternice, odata casatorit, ego-ul incepe sa puna bariere, sa creeze ziduri. E momentul sa lasi putin garda jos, sa nu mai fii defensiv, ci deschis, sa ierti, in loc sa te razbuni, sa iti ceri iertare in loc sa acuzi.

3. Il acuzam pe celalalt

Viata e uneori mizerabila, iar casatoria face parte din viata. Atunci cand lucrurile nu mai merg perfect, incepi sa iti acuzi partenerul pentru obstacolele care se ivesc. Adaugam si mai multa mizerie la nefericirea creata. In loc sa il arati cu degetul, ia-l de mana si mergeti mai departe impreuna, prin mizeria aceea a vietii, scrie huffingtonpost.com.

4. Iubim mai mult copiii decat partenerul de viata

Tinem mai mult la copiii nostri, decat la cel care ne-a ajutat sa ii aducem pe lume. Copiii nu trebuie sa fie nici mai importanti, nici mai putin importanti decat casnicia noastra. Daca simt ca sunt mai importanti, vor profita de asta, iar daca simt in schimb ca sunt in inferioritate, vor actiona de asa natura incat sa-si castige prioritatea. Familia inseamna insa echilibru.

5. Nu stim cum sa ii atragem atentia

Traim intr-o lume in care suntem nevoiti sa ne impartim atentia intr-o mie de directii. Practicarea mediatiei, mai exact fixarea atentiei asupra unui lucru, apoi reintoarcerea la el odata ce am fost distrasi, este o arta care trebuie aplicata si in cuplu.

Sursa foto: ftajax.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului