Dragoste

#vacanta #cearta #motive cearta #motive cearta vacanta #cuplu vacanta #cearta cuplu

5 motive frecvente de cearta in vacanta. Cum sa te bucuri de armonie in cuplu in concediu

Ai asteptat cu ardoare concediul de vara si, cand sa te bucuri de mai multa liniste si relaxare, descoperi cu stupoare ca vacanta se transforma intr-un cosmar presarat de conflicte? Exista riscul sa va certati mai des in vacanta decat in oricare alta perioada a anului, daca nu aveti grija sa va luati cateva masuri de precautie!

1. Interese si pasiuni diferite

Daca sunteti firi diferite, iar unul dintre voi vrea ca in vacanta sa se bucure de experiente inedite si adrenalina maxima, in timp ce celalalt prefera sa se odihneasca si relaxeze pe un hamac sau la plaja, s-ar putea sa va certati frecvent si sa petreceti timp mai mult separat decat impreuna. Faceti compromisuri! Imbinati pasiunile si placerile fiecaruia in vacanta.

2. Neintelegeri financiare

Cele mai multe motive de cearta apar, evident, si din cauza banilor. Din acest motiv, este indicat sa evitati sa mergeti la shopping in vacanta. Nu va planuiti sesiuni de cumparaturi laborioase. Mai bine bucurati-va de atmosfera de vacanta decat sa ajungeti sa va certati pe cat cheltuiti fiecare pentru mofturile in materie de haine, parfumuri sau bijuterii. Lasati cumparaturile pentru alta ocazie.

3. Oboseala si senzatie de foame

Stiai ca cele mai multe motive de cearta apar in vacanta pe fondul oboselii sau al senzatiei acute de foame? Din cauza iritabilitatii cauzate de plimbarile indelungi, vizitele pe la muzee si apetitul alimentar nesatisfacut exista riscul sa va certati din aproape orice. De aceea, este indicat sa alternati perioadele de efort fizic prelungit cu cele de relaxare si sa aveti grija sa mancati bine inainte, pentru a preveni conflictele inutile care va pot distruge vacanta.

4. Sexul sau lipsa acestuia

Majoritatea cuplurilor profita de vacanta pentru a se bucura de mai mult sex si mai multa pasiune. Insa atunci cand unul dintre parteneri are mai degraba pofta de relaxare si odihna decat de sex, conflictele nu intarzie sa apara.

5. Drumul si provocarile lui

Indiferent ca mergeti cu masina personala sau avionul, cele mai multe conflicte incep sa rasara intre voi inca de dinainte de a ajunge la destinatie. Fie ca este vorba de numarul prea mare al bagajelor sau de greutatea lor, de rutele cu care nu va puneti de acord sau de viteza cu care mergeti, calatoria se poate dovedi un factor declansator periculos pentru moralul cuplului vostru. Fiti prudenti si nu escaladati micile disensiuni. Stingeti-le inca din fasa prin comunicare sau... compromis.

Sursa foto: insidehenderson.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului