De cele mai multe ori, infidelitatea este un cuvant care inclina decisiv balanta in favoarea despartirii unui cuplu. Perceptiile comune despre infidelitate sau adulter sunt de foarte multe ori gresite si nu au cu nimic de-a face cu realitatea. Daca si tu crezi ca un mariaj se destrama atunci cand unul dintre parteneri decide sa insele ar trebui sa reconsideri acest punct de vedere: mai mult de 50% dintre casnicii supravietuiesc acestei "furtuni". Iata cinci mituri despre infidelitate demascate.

1 Majoritatea celor infideli sunt in cautarea unei aventuri

Aceasta este perceptia generala, insa este una gresita, caci o aventura extraconjugala se intampla de cele mai multe ori atunci cand partenerul nu cauta asa ceva. Ea poate sa inceapa la serviciu, intr-un team-building, la sala de fitness, adesea ca o prietenie care se dezvolta si ajunge in punctul unei relatii sexuale.

2 Adeseori, cei care insala o fac pentru cineva mai tanar si mai atractiv

Nu este o regula general valabila. Dovada o reprezinta cazul actorului Arnold Schwarzenegger, care a inselat-o pe frumoasa lui sotie, Maria Shriver, cu menajera de origine hispanica, pe nume Mildred.

3 Adulterul termina mariajul

Desi perceptia generala este ca adulterul semnifica sfarsitul mariajului, statisticile arata ca mai mult de 50% dintre casatorii supravietuiesc infidelitatii unuia dintre parteneri. Cu toate ca relatia se poate termina pe viitor din alte motive, multe cupluri descopera cu surprindere ca mariajul lor sta in picioare dupa o aventura a unuia dintre ei.

4 Odata ce ai calcat stramb, vei insela mereu

Din nou, o regula ce nu este general valabila pentru toate persoanele care insala. Regula de aur este ca persoana care a calcat stramb sa marturiseasca tot adevarul, astfel incat intre ea si partener sa nu mai existe secrete.

5 Daca nu exista sex, inseamna ca nu ai inselat

Nu trebuie neaparat ca sexul sa aiba loc pentru ca partenerul sa fie inselat. Flirturile nevinovate de la locul de munca, mesajele cu aluzie de pe platformele de socializare, problemele intime impartasite colegului sau colegei de birou, toate aceste forme reprezinta o forma psihologica de adulter.

Sursa foto:gulfnews.com

  •   2013-06-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gratiela Petrescu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii