Dragoste

#relatie #aniversari #treburi casnice #distrugere relatie #lipsa compromisurilor

5 lucruri marunte care pot distruge o relatie

Ca toate in relatiile romantice, si iubirea dintre voi a inceput brusc, cu fluturi in stomac, cu iesiri lungi si convorbiri tarzii, nopti fierbinti si zile pasionale. Sunteti facuti unul pentru celalalt, iar decizia de a va muta impreuna a venit ca un lucru firesc. Dupa un timp insa ai observat ca viata alaturi de partener nu este atat de roz pe cat pare, iar lucrurile marunte nasc din ce in ce mai multe discutii. Iata 5 amanunte banale care pot distruge o relatie.


1. Pentru voi nu exista "buna dimineata" sau "noapte buna"

Chiar daca pare ceva lipsit de importanta, un "noapte buna" inainte sa pui capul pe perna in fiecare seara poate insemna foarte mult pentru o relatie. Femeile, in special, apreciaza aceste mici gesturi, micile politeturi din partea iubitilor, simtindu-se astfel mai aproape de parteneri.


2. Deciziile luate separat

O relatie este construita de amandoi partenerii. Chiar daca unul are tendinta de a fi caracterul dominant, intelept ar fi sa nu mai ia decizii de unul singur si sa se consulte si cu iubitul sau iubita. Alegerea restaurantului, a filmului, a excursiei, in timp toate acestea se aduna, iar partenerul va rabufni la un moment dat si veti ajunge la o inevitabila cearta.


3. Impartirea inegala a treburilor casnice

"Eu duc gunoiul, tu speli vasele". Cam asa ar trebui sa fie impartite treburile casnice daca vreti sa treceti testul timpului. In loc de asta, multi barbati prefera sintagma: "Iubito, cat faci tu curatenie eu ma duc sa beau o bere cu baietii!". Nu trebuie sa fii un mare geniu sa-ti dai seama ca asa nu va merge la infinit.


4. Lipsa compromisurilor

O relatie inseamna ca fiecare din voi trebuie sa faca compromisuri, iar asta presupune sa mai raresti iesirile cu baietii sau cu fetele in oras si sa petreci timpul liber alaturi de partenerul tau. Puteti sa iesiti impreuna cu mai multi prieteni si astfel sa impacati ambele tabere.


5. Aniversarile uitate

Un lucru marunt, care se poate transforma intr-o problema serioasa pentru orice cuplu. Specialistii spun ca importanta acestui fapt este data de modul in care a fost crescut partnerul, daca parintii lui/ei sarbatoreau aniversarile, onomasticele, zilele de nastere etc. Daca stii ca esti predispus/a sa uiti de ziua de nastere a celuilalt, mai bine tineti un calendar comun, unde sa notati toate datele importante.

Sursa foto: glamour.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare