Dragoste

#familie #look #bani #greseli #greseala #nora #soacra #cuplu

5 greseli pe care le fac barbatii

Barbatii reusesc sa faca unele greseli care duc la certuri sau la terminarea unei relatii. De ce? Pentru ca, de cele mai multe ori, acestia nu realizeaza ca femeile pur si simplu gandesc diferit. Se bazeaza in schimb pe discutiile ca intre baieti si concluziile proprii. Iata ce nu trebuie sa faci intr-o relatie.

 

1. Incerci sa ii cumperi dragostea

Este de apreciat faptul ca doar ce v-ati cunoscut si vrei sa o impresionezi. Poate ca nici macar nu este vorba de asta. Pur si simplu iti face placere sa o rasfeti pe femeia de langa tine. In mod sigur se va simti flatata, dar asta nu inseamna ca te va iubi mai mult.

Daca vrei sa ii cuceresti inima, raspunsul nu se afla in cadouri scumpe sau vacante exotice . Femeile apreciaza lucrurile marunte si marturisesc faptul ca, adesea, barbatii nu sunt atenti la detalii.

Sarbatorirea zilelor importante, o floare fara un motiv special, un cadou, o surpriza, pentru ea va insemna foarte mult gestul, nu neaparat valoarea. Aceasta o va face sa se simta importanta si iubita de catre tine.

Daca sunteti pe punctul de a va desparti sau ea deja nu mai vrea sa faca parte din aceasta relatie, cadourile scumpe nu vor fi solutia impacarii. Risti sa inrautatesti situatia. Mizeaza mai mult pe ceea ce si-ar dori ea, afla cum si-ar dori sa primeasca ceva.

2. Look-ul si banii nu inseamna totul

Barbatii nu reusesc sa inteleaga ce vor femeile . Daca sunt prea draguti cu ele si fac tot ce vor acestea, sunt considerati pampalai, iar daca fac pe inaccesibilii, sunt catalogati drept baieti rai.

Cert este ca legile atractiei nu functioneaza la fel pentru toata lumea. Daca barbatii sunt atrasi, in prima faza, de fizicul unei femei, acestea vor mai mult.

Pe langa aspectul fizic, care trece de cele mai multe ori pe locul doi, o femeie vrea sa identifice la un barbat acele calitati care rezoneaza cu imaginea ei despre un potential partener: poate fi vorba despre forta pe care o inspira un barbat, asta facand-o sa se simta protejata; umorul – este minunat sa te simti in largul tau cu cineva; bunele maniere – multe femei suspina dupa un domn care stie sa se poarte etc.

Foarte multi barbati cred ca look-ul si banii pot da gata o femeie. Dar vedem adesea cupluri care aparent nu s-ar potrivi, insa reusesc sa aiba o relatie armonioasa. De ce crezi ca frumoasa ta vecina este indragostita nebuneste de un tip care tie ti se pare insipid? Pentru ca acela stie cum sa o faca sa se simta implinita si asta nu are legatura cu aspectul lui exterior sau banii.

Nu inseamna ca trebuie sa te neglijezi. Pur si simplu este nevoie sa iti pui in evidenta si celelalte calitati ale tale care sunt, de fapt, cele mai importante. Nu este mai bine cand o femeie te iubeste pentru ceea ce esti si nu pentru ceea ce ai?

3. Nu reusesti sa afli ce vrea de la tine

Barbatii sunt mai pragmatici si atunci cand vor ceva, trec direct la actiune. Acest lucru resuseste sa le enerveze deseori pe femei, care ajung sa se simta neglijate si implicit, nesatisfacute cu partenerul lor.

Un exemplu concret in acest sens ar fi faptul ca un barbat se gandeste cum sa o determine pe o femeie sa il placa, sa iasa cu el in oras etc., in loc sa puna accentul pe ceea ce simte o femeie. Intrebarea corecta ar fi: “Cum sa o fac sa se simta….” Pentru ca raspunsul ti-ar spune exact ce sa faci ca sa o multumesti pe partenera ta.

Daca vrei ca prietena ta sa fie mai dezinhibata in pat, ar trebui sa afli de ce nu aveti o relatie confortabila, ce nu ii place ei, ce ar trebui sa schimbi in comportamentul tau sau in conceptiile ei. In felul acesta, ai descoperi solutii si, din aproape in aproape, ai gasi si cheia dorintelor tale.

4. Nu generaliza

Ai iesit in oras cu prietenii si, ca de obicei, incepeti sa speculati tot felul de lucruri in legatura cu femeile. Ba ca acestora nu le plac decat barbatii inalti, ba ca tu nu ai iesi in oras niciodata cu o fata care nu prezinta dimensiunile ideale etc. Toate acestea sunt prejudecati care iti afecteaza viata ta personala si emotionala.

In primul rand, teoriile de genul acesta iti stirbesc din increderea proprie. Femeile nu cauta un Brad Pitt, la fel cum probabil nici tu nu aspiri doar la fotomodele. Cautam mai bine zis, persoane cu care sa rezonam, cu care sa ne potrivim din cat mai multe puncte de vedere.

Incearca sa te descoperi intai pe tine si sa lasi prejudecatile la o parte, pentru ca femeile din jurul tau pot fi mult mai deschise si mai accesibile decat crezi.

5. Iti lasi familia sa iti controleze viata de cuplu

S-a spus dintotdeauna ca soacra este cosmarul norei. Nu sunt putine femeile care isi acuza partenerii ca sunt prea atasati de mama lor sau ca se lasa influentati de ce spun ceilalti membrii ai familiei.

Aceasta poate veni si din partea partenerei, dar “miturile” formate de-a lungul anilor pun accent mai mult pe atasamentul deosebit pe care il au barbatii fata de mamele lor si cum raman, unii dintre ei, sub influenta acestora.

Nimanui nu ii place sa ia decizii alaturi de o persoana care se lasa usor influentata. In momentul in care ai cladit o relatie sau ti-ai intemeiat o familie, deciziile ar trebui sa se ia in doi.

Voi sunteti singurii care puteti cantari situatia corect, pentru ca nimeni altcineva nu cunoaste modul in care interactionati, problemele voastre anterioare, preferintele etc. Parerile, de cele mai multe ori, sunt subiective. Sunt momente in care poti sa gresesti. Oare familia ta te va sfatui obiectiv? Accepta pareri, cantareste cu atentie situatia, dar deciziile vin intotdeauna in urma judecatii proprii.

 
Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului