Dragoste

#cuplu #greseli financiare #greeeli financiare cuplu

5 greseli financiare pe care le fac cuplurile

Nu exista reguli in ceea ce priveste gestionarea banilor in cuplu, indiferent ca este vorba de o relatie stabila sau de pregatirile pentru casatorie. Totusi, unele greseli financiare urmaresc toate cuplurile!

“Orice ar fi, pastreaza-ti o parte din bani pentru tine!”, “Nu da toti banii in casa, trebuie sa ai si tu ceva pentru tine, in caz ca ai nevoie!”, “Dupa plata cheltuielilor casei, fiecare trebuie sa-si pastreze banii din salariul castigat”, “Chiar si casatoriti, conturile bancare trebuie sa fie separate, nu te baza pe unul comun” - iata doar cateva din sfaturile financiare pe care le auzim fie de la parinti, de la rude, de la prieteni sau de la cunostinte care au mai multa experienta in ceea ce priveste traiul in doi. Dar cat de mult ne putem baza pe ele? Pana una alta, fiecare relatie de cuplu este diferita, fiecare relatie are propria dinamica inclusiv in materie de bani.

Totusi, multi dintre noi nu reusim sa ne ferim de unele greseli financiare, indiferent cat de organizati si cumpatati am fi in gestionarea banilor. Iata cele mai frecvente greseli financiare pe care le fac cuplurile!

1. Inainte de perspectiva casatoriei

In relatiile stabile, inainte ca perspectiva casatoriei sa apara in viata unui cuplu, principala greseala este lipsa organizarii din timp. Spre exemplu, este primavara si nu inca nu va faceti planuri pentru o vacanta in vara, lasand totul in seama principiului “Lasa ca vedem ce facem atunci, cum stam cu banii…”

Ei bine, lipsa planificarii atrage adesea cheltuieli suplimentare sau chiar imposibilitatea realizarii unei vacante sau a unei investitii. De ce? Pentru ca, intre timp, apar in mod inevitabil alte cheltuieli. Poate fi vorba de cheltuieli care, pur si simplu, nu au putut fi evitate sau de mofturi care au implicat pierderea unor sume importante de bani. Poate fi vorba de iesiri in oras in care ati cheltuit prea mult, sau poate fi vorba de achizitii de care nu aveati cu adevarat nevoie.

Oricum ar fi, chiar si in relatii de cuplu in care nu a aparut perspectiva casatoriei, pentru a putea prevedea o excursie peste trei-patru luni, trebuie sa exista organizare financiara.

Continaurea pe Lyla.ro

  •   2014-07-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Lyla

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Da! Si barbatii sufera de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii