Dragoste

#vacante #cadouri #mariaj #longevitate #iertare #monotonie

3 lucruri care iti dezvaluie daca mariajul tau va dura

Casatoria cu persoana iubita este ca schiatul: pornesti lin la drum, dupa care prinzi viteza, intampini diverse obstacole, incerci sa le ocolesti si sa nu cazi, te bucuri de reusitele tale, esti fericit cand aluneci fara probleme, pentru ca la final sa te declari multumit si satisfacut de traseul pe care l-ai urmat. Succesul unei casnicii depinde de felul in care tu si partenerul tau colaborati in luarea deciziilor importante, dar si de felul in care va comportati unul fata de celalalt. Anumite lucruri iti pot arata daca mariajul vostru va fi unul de durata sau daca veti intampina obstacole greu de trecut.

1 Capacitatea de a ierta

Intr-o relatie, intotdeauna apar divergente de opinie, iar obligatia partenerilor este sa gaseasca un numitor comun. Cum certurile, mai mici sau mai mari, sunt imposibil de evitat, intotdeauna este bine sa lasi la o parte orgoliul si sa te intrebi daca merita sa-ti sustii punctul de vedere.

Poate ca nu este cel corect, poate ca partenerul are dreptate. Sau poate ca situatia este sa exact invers. Capacitatea de a ierta, de a trece peste, de a incerca sa gasesti o cale de mijloc este unul dintre elementele care alimenteaza longevitatea unui mariaj.

De asemenea, capacitatea de a stinge un conflict conjugal, in loc sa-l aprinzi de fiecare data cand ai ocazia, te poate ajuta sa ai o casnicie fericita, sustine profesorul in psihologie Benjamin Karney, de la Universitatea California (Los Angeles, SUA), intr-un studiu publicat anul trecut in "Journal of Personality and Social Psychology".

2 Capacitatea de a asculta

Pentru ca o casnicie sa dureze cat mai mult timp, este nevoie sa stii sa-ti asculti partenerul, sa fii receptiv la dorintele lui. In acest fel, ii demonstrezi ca il respecti si ca esti dispus sa faci orice este nevoie pentru a-l vedea fericit.

Ochii dati peste cap la fiecare propunere noua a partenerului, refuzul de a-i lua in considerare punctul de vedere si criticile nu sunt de bun augur si pot duce la racirea relatiei. Pana la urma, cine isi doreste sa ramana intr-o casnicie in care se simte ingradit si ignorat?

3 Capacitatea de a alunga monotonia

Diversitatea activitatilor in sanul unui cuplu poate fi cheia catre un mariaj de lunga durata, intrucat monotonia si plictiseala nu fac altceva decat sa duca la plafonarea relatiei. Prin urmare, atat tu, cat si partenerul tau ar trebui sa incercati din cand in cand lucruri noi, fie ele si lucruri marunte, cum ar fi o vacanta spontana sau un cadou oferit fara o ocazie anume.

Sursa foto: femalefirst.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare