Relatia perfecta nu este relatia in care nu exista certuri, ci relatia in care cei doi parteneri se completeaza reciproc. Iata, potrivit psihologilor de cuplu, 12 semne ca relatia voastra functioneaza si nu exista riscul despartirii in viitorul apropiat:

1. Aveti glumele voastre, pe care doar voi le intelegeti. 

2. Aveti o conexiune dincolo de cuvinte. Va priviti si simtiti cum va electrizati. De aici pana la a zbura hainele de pe voi e doar un pas. De asemenea, nu trebuie sa spuneti in cuvinte ce simtiti - tristete sau bucurie - stiti doar privindu-va.

3. Conexiune profunda. Mai ales cand sunteti in dormitor. Corpurile voastre se cunosc atat de bine, incat nu este nevoie sa oferiti instructiuni.

4. Certurile voastre se termina fara cuvinte. Uitati repede motivul pentru care ati inceput disputa si, mai important, nu spuneti niciodata lucruri pe care apoi sa le regretati.

5. Va cunoasteti atat de bine, incat majoritatea timpului nici nu trebuie sa va puneti intrebari. Va stiti raspunsurile deja.

6. Va completati propozitiile. 

7. Nu doar sunteti pe aceeasi lungime de unda, ci sunteti aceeasi unda. Prietenii nu trebuie sa asteptati sa vorbiti cu partenerul, stiti exact ce-si doreste celalalt. 

8. Va ajutati reciproc sa va indepliniti visele. Stiti ce vrea celalalt, iar simplul fapt ca el/ea isi doreste acel lucru este suficient pentru a face totul ca dorinta sa i se implineasca.

9. Sacrificiile sunt simple compromisuri de moment. Stiti care sunt prioritatile celuilalt si le respectati. Stiti ca si celalalt face acelasi lucru pentru voi. 

10. Invatati in fiecare zi ceva despre celalalt. Nu va simtiti plictisiti niciodata, mereu sunt lucruri noi de descoperit. 

11. Creati amintiri care sa va faca sa va iubiti si mai mult.

12. Simtiti ca, odata cu trecerea timpului, va iubiti si va respectati si mai mult partenerul. 

  •   2014-12-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Stefan Pavel

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce te face sa-ti inseli partenerul?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii