Dragoste

#cuplu #relatie

10 sfaturi pentru ca relatia de cuplu sa functioneze cu adevarat

Cele mai bune sfaturi pentru relatie sunt adesea chiar cliseele pe care le auzim si le citim de multe ori, insa le luam in seama abia dupa ce suntem chiar noi "patiti".

Cel mai important element al unei relatii de cuplu reusite este comunicarea, dar succesul unei relatii depinde de disponibilitatea ambilor parteneri de a face compromisuri .

Citeste cele mai bune sfaturi pentru ca relatia de cuplu sa functioneze cu adevarat, verificate si confirmate de nenumarate ori. Succesul unei relatii depinde si de:

 

1  Maniere

 

Chiar daca sunt considerate de multi politeti arhaice, "Te rog", "Multumesc" si "Cu placere" nu trebuie sa lipseasca din comunicarea dintre parteneri.

Manierele arata respectul si consideratia fara de cei din jur, asa ca nu ar trebui ca tocmai persoana iubita sa fie exclusa.

 

2  Diversitate

 

Monotonia duce inevitabil la lipsa de satisfactie si la tensiuni in cuplu. Chiar daca rutina este confortabila pentru amandoi, iesiti din ea pentru a incerca impreuna experiente noi.

Fie ca e vorba despre incercarea unei retete culinare noi sau de o vacanta intr-o destinatie noua, atunci cand descoperiti impreuna lucruri noi, legatura emotionala se intareste.

 

3 Activitati comune

 

Chiar daca e bine ca fiecare partener sa aiba activitatile proprii, unul dintre elementele unei relatii de succes este modul in care alegeti sa petreceti timpul impreuna.

Daca singura distractie pe care o aveti in comun este lenevitul pe canapea in fata televizorului, a sosit timpul sa cautati impreuna activitati care sa va faca placere amandurora.

 

4  Modul in care va certati

 

Certurile si discutiile in contradictoriu pot fi productive pentru relatie sau o pot deteriora. Din nou, secretul este respectul, care nu trebuie uitat nici atunci cand aveti un conflict.

Daca v-ati infierbantat amandoi foarte mult, luati o pauza si discutati din nou subiectul cand v-ati linistit. Asculta intotdeauna ce are de zis persoana iubita inainte de a-ti formula contraargumentele. Daca amandoi vreti sa vorbiti si niciunul nu asculta, relatia voastra risca sa se transforme intr-un talk-show politic.

 

5  Compromisuri

 

Secretul unei negocieri de succes este sa cedezi ceva ce nu iti doreai de fapt niciodata. Intr-o relatie, aceasta situatie este intalnita mai rar, dar compromisurile sunt o necesitate pentru sanatatea si longevitatea relatiei voastre.

Daca tine mortis sa mergi cu el la un meci, roaga-l sa mergeti impreuna la teatru intr-o alta zi. Atentia insa, nu transforma compromisurile intr-o lista de plusuri si minusuri. Echilibrul trebuie pastrat in linii mari, nu punctual.

 

6  Deciziile luate impreuna

 

Intr-o relatie, atunci cand iei decizii trebuie sa tii cont si de nevoile si dorintele partenerului tau.

Daca va concentrati impreuna eforturile puteti rezolva mai usor orice problema care, la prima vedere, afecteaza doar pe unul dintre voi.

 

7  Distanta

 

Chiar daca iubesti din tot sufletul pe cineva, nu trebuie sa petreci fiecare secunda cu el.

Pastreaza-ti prieteniile si activitatile proprii si, din cand in cand, iesi in oras cu prietenii apropiati, dar fara partener.

Serile petrecute departe de persoana iubita iti vor da ocazia sa-i duci lipsa si sa apreciezi la adevarata valoare timpul petrecut impreuna.

 

8  Perspectiva

 

Atunci cand persoana iubita greseste, pastreaza lucrurile in perspectiva. Daca a distrus accidental ceva drag tie, nu dramatiza, deoarece acest lucru nu rezolva nimic.

Pe termen lung, oamenii care aleg sa nu dea importanta supararilor mici sunt mai fericiti.

 

9  Ritualurile comune

 

Fie ca este vorba despre o vacanta anuala in doi sau de obiceiul de a va saruta in fiecare dimineata, ritualurile in cuplu au un efect benefic atunci cand sunt mentinute cu acelasi interes de ambii parteneri.

 

10  Ajutorul din exterior

 

Cuplurile care cer ajutor atunci cand trec prin probleme dificile isi rezolva cu mai mult succes problemele.

Fie ca e vorba de o discutie cu un terapeut, cu un consilier sau cu un duhovnic , daca cereti ajutor impreuna, aveti sanse mai mari sa va rezolvati problemele impreuna.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului