Dezvoltare personala

#fericire #creativitate #visator

Visezi cu ochii deschisi? Cum iti afecteaza acest lucru viata

Mai mult de 96% dintre oameni viseaza cu ochii deschisi, cel putin o data pe zi. Acesta este modul fiecaruia de a se rupe de rutina zilnica si de a evada chiar si pentru o perioada scurta din ceea ce face in mod obisnuit. Fiecare om are modul sau de a vedea lumea, de aceea si visele imaginare sunt diferite. Cu toate acestea, exista cateva caracteristici pe care le au in comun cei care viseaza cu ochii deschisi.

Esti mai istet si mai creativ

Potrivit unui studiu, persoanele care obisnuiesc sa viseze cu ochii deschisi au tendinta de a deveni mai isteti si mai creativi. Functiile creierului acestor persoane functioneaza mult mai eficient.

Inveti sa rezolvi mai bine anumite probleme

In timp ce visezi cu ochii deschisi, activitatea creierului creste. Acest lucru este valabil si in zonele din creier care sunt raspunzatoare de gasirea de solutii pentru anumite probleme. Inconstient, creierul reuseste sa rezolve mai multe treburi importante atunci cand esti ocupat cu lucruri mai putin importante.

Poti planifica mai usor

Atunci cand visezi cu ochii deschisi, mai mult ca sigur, iti imaginezi situatii din viitor, in niciun caz ceva din prezent sau trecut. In acest fel, iti pot fixa obiective si cauta metode pentru a le atinge, te gandesti cum sa iti planifici viitorul si te pregatesti pentru acest moment din viata ta. Iar acest aspect nu se refera doar la ceea ce urmeaza sa faci in ziua respectiva.

Esti mai fericit

Atunci cand visezi cu ochii deschisi la persoane care iti sunt apropiate si cu care ai o relatie puternica, acest lucru are un impact pozitiv asupra ta. Imaginatia iti imbunatateste astfel starea emotionala, te face mai fericit si intareste legatura dintre tine si ceilalti.

Dar exista si reversul medaliei pentru ca visatul cu ochii deschisi are si cateva dezavantaje

Ajungi sa te plictisesti

In general, cei care au un loc de munca la care se plictisesc sunt cei care au tendinta de a visa mai mult cu ochii deschisi, pentru ca simt nevoia sa isi diversifice rutina cu ajutorul acestor fapte imaginare. Mai mult, in perceptia lor, atunci cand ai de facut un lucru care te plictiseste, timpul trece mai usor visand cu ochii deschisi.

Poti avea probleme cu cititul

Poate ti s-a intamplat si pana acum, dar atunci cand citesti in timp ce mintea iti fuge in alta parte nu retii nimic din ceea ce scrie in carte sau in materialul pe care il parcurgi. Din acesta cauza va trebui sa o iei de la capat si sa recitesti, din moment ce nu mai tii minte nimic.

Poti avea amnezie

Poti suferi de amnezie din cauza visatului cu ochii deschisi atunci cand visele tale sunt mult indepartate de momentul prezent. Cand te gandesti la ce s-a intamplat ieri, iti vei reaminti mai usor ce ai facut inante sa incepi sa visezi cu ochii deschisi, insa atunci cand vorbim de un episod petrecut cu 3 ani in urma, va fi mai greu sa iti amintesti lucruri din prezent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului