Dezvoltare personala

#strain #disconfort #relatie

Te simti inconfortabil printre straini? Stai linistit! E absolut normal!

Te simti inconfortabil atunci cand te afli intr-o incapere plina de oameni necunoscuti? Vestea buna este ca 99% dintre oameni simt exact acelasi lucru ca si tine. Asadar, n-ai niciun motiv sa te simti prost. Cel mai bine este sa iti invingi aceasta stare si sa intri in vorba cu ceilalti.

 

Oamenii sunt fiinte sociale si simt nevoia sa aiba relatii care sa ii faca sa se simta confortabil. Doar ca de cele mai multe ori exista bariere emotionale menite sa ne tina departe de ceilalti. Ne simtim incomod atunci cand iesim din zona noastra de confort. Si asta pentru ca rutina este a doua noastra casa. Sa-i ceri numarul de telefon, sa iesi la o prima intalnire, sa pasesti pentru prima oara intr-o sala de fitness ori sa participi la un eveniment de dating, toate acestea starnesc emotii vii, destul de greu de gestionat.

Si asta pentru ca putini sunt cei care iubesc imprevizibilul. Noi toti ceilalti simtim nevoia sa detinem controlul situatiilor in care ne aflam. Totusi, hai sa iesim din aceasta zona de confort si sa vedem ce se intampla! Vorba aceea: daca nu risti, nu castigi!

Un eveniment de dating poate fi nu doar o oportunitate sa cunosti pe cineva, ci si sa iti invingi aceste temeri. Iti dezvolti practic o serie de abilitati care vor avea un impact urias in toate domeniile vietii tale – nu doar in dragoste, ci si in relatia cu prietenii, cu familia, cu colegii de munca.

Match.com vorbeste chiar despre „arta de a te simti incomod”. Daca detii cateva trucuri, vei deveni un maestru si vei vedea, culmea, ca disconfortul acesta poate fi chiar interesant.

Fii mereu pregatit

Inainte de a iesi undeva, la o intalnire, la un eveniment, asigura-te ca ai cel putin cinci intrebari pe care sa le poti pune atunci cand incepi o conversatie cu cineva. Sau, de ce nu, pentru a aborda pe cineva. „Unde ti-ai petrecut ultima vacanta la mare?” sau „Ce ai face daca ai castiga la loto?” sunt intrebari la care tu ai deja propriul tau raspuns bine gandit dinainte, astfel ca poti porni o discutie de pe un teren pe care il cunosti bine.

Afiseaza-ti farmecul

Hai sa ne gandim acum cu ce ai vrea sa ramai in memoria celorlalti? Poate fi vorba despre zambetul tau fermecator ori poate cu simtul umorului pe care stii bine ca il ai sau poate cu un hobby deosebit pe care nu putini il au. Ei bine, cand iesi in lume, mai ales daca de fata sunt multe chipuri necunoscute, tu trebuie sa aduci acea „plus valoare” pe care putini o au. Tine mine ca trebuie sa stralucesti si asa va fi!

Fii amuzant

Orice situatie stanjenitoare o depasesti mai usor cu zambetul pe buze. Umorul are rolul de a schimba intreaga dinamica a unei conversatii. Si asta pentru ca reduce tensiunea, confera incredere in sine si relaxeaza mult atmosfera tensionata. Toti cei mai timizi decat tine iti vor fi recunoscatori pentru ca ai spart gheata.

Iubirea in sine reprezinta un cumul de situatii stanjenitoare. Sa te deschizi catre o persoana noua inseamna sa intri intr-un joc cu o multime de necunoscute: incertitudine, vulnerabilitate, onestitate, incredere... Doar in felul acesta dragostea prinde radacini si relatia capata contur.

Asadar, sentimentul de disconfort se poate transforma intr-o experienta frumoasa. Mai ales atunci cand te afli in cautarea iubirii nu ai nimic de pierdut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare