Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #impulsivitate # energie negativa #oameni dificili #sfaturi relationare

Solutii cand relationezi cu oameni dificili

In fiecare zi poti sa dai peste oameni dificili care te incarca cu energie negativa, iti schimba starea de spirit si iti distrug capacitatea de concentrare, calmul si, in final, intreaga zi.

1. Nu reactiona la reactiile negative ale celuilalt

Cand te enervezi din cauza unei reactii negative a celuilalt iti faci rau tie insuti. Reactia la un comportament negativ printr-un alt comportament negativ distruge linistea interioara si produce suferinta.

O reactie impulsiva este sincera, insa nu si sanatoasa. Tot ceea ce se intampla este o batalie intre doua egouri. Fiecare ego doreste sa fie el cel care are dreptate. O astfel de batalie nu este necesara si nici de ajutor nimanui.

In plus, daca raspunzi agresiv la agresivitate, cu cat esti mai suparat, cu atat ai ganduri mai violente. Este o energie negativa scapata de sub control.

In loc sa te concentrezi asupra unei persoane dificile, treci repede peste moment si investeste-ti energia in alta activitate. Lucrul asupra caruia iti canalizezi energia tinde sa capete tot mai multa importanta.

2. Indeparteaza-te si lasa sa treaca timp

Daca nu exista nicio sansa sa te intelegi cu o persoana dificila, indeparteaza-te si lasa sa treaca timpul. Uneori este mai bine sa astepti pana cand se linistesc apele decat sa actionezi. Fa tot posibilul sa nu fii in contact cu persoana respectiva.

3. Alege solutia potrivita in functie de context

Daca este vorba despre un simplu vecin de bloc care iti face zile fripte, poti pur si simplu sa-l ignori. Se poate ca in timp sa se plictiseasca mai ales daca nu primeste niciun raspuns. Daca este vorba despre un coleg dificil cu care trebuie sa lucrezi, va trebui sa depui mai mult efort. Fii asertiv, explica-i calm ce aveti de facut si care sunt lucrurile care te deranjeaza.

Daca este vorba despre un client dificil, este important sa respecti toate procedurile indicate de compania pentru care lucrezi, astfel incat sa nu poti fi acuzat ca nu ai facut fata situatiei.

4. Afla motivele adevarate ale reactiei negative

De cele mai multe ori, persoanele dificile nu se percep deloc ca fiind astfel, dimpotriva. Cel mai probabil, nimeni nu se trezeste dimineata cu intentia de a distruge ziua cuiva. Cand o persoana reactioneaza negativ la adresa ta, incearca sa afli care sunt motivele pentru care te trateaza in acest mod.

Exista cazuri in care o dovada de bunavointa ii face pe oameni sa regrete reactiile impulsive si sa-si ceara scuze. Daca, insa, este vorba despre ceva ce nu poti controla, este mai bine sa te indepartezi. Uneori oamenii au probleme in viata personala si isi varsa energia negativa asupra primei persoane intalnite in drum. In astfel de cazuri, nu este vorba despre nimic personal.

5. Gandeste-te pe termen lung la semnificatia acelei situatii

Este foarte usor ca oamenii sa se enerveze si chiar sa fie furiosi pe o persoana sau situatie. Insa, daca s-ar gandi la semnificatia acelui lucru peste o saptamana, o luna sau un an, si-ar da seama ca nu are nicio valoare. Nu-ti consuma energia cu oameni dificili pentru lucruri de care nici nu-ti vei mai aminti peste o vreme.

Foto: careerfaqs.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului