Dezvoltare personala

#beneficii zambet #beneficii ras #terapie #ras #zambet

Rasul, cea mai buna terapie pentru trup si suflet

Un zambet si o atitudine optimista fata de viata are o multime de beneficii pentru sanatate. Iar acest lucru este dovedit de stiinta, in decursul anilor.

 

Probabil ai observat deja ca iti place sa-ti petreci timpul in jurul oamenilor care sunt veseli, zambesc si transmit energii pozitive. In acelasi timp, ai face orice pentru a-i evita pe cei care sunt mereu suparati, nervosi si transmit energii negative. Este un lucru normal si firesc. Asemeni unui instinct care ne spune sa ne ferim de pericole.

Stiai insa ca bunastarea noastra emotionala depinde in mare masura de oamenii care ne inconjoara? Tocmai de aceea, o decizie inteligenta este cea de a alege persoanele in jurul carora ne petrecem cea mai mare parte din timp. Macar atat cat se poate.

Medicul Jose Antonio Lopez Moreno, neuropsiholog la Universitatea Complutense din Madrid, afirma ca oamenii care zambesc mereu, au adesea trei caracteristici distincte fata de restul oamenilor: sunt extrovertiti, au o incredere mai mare in ei si au niveluri mai scazute de anxietate. 

Numeroasele beneficii ale rasului

Ceea ce este clar este ca rasul, in aceeasi masura cu zambetul, nu are efecte pozitive doar asupra persoanei persoanei care le afiseaza, ci si asupra interlocutorului.

Un zambet faciliteaza contactul social, duce la detensionarea unor situatii incordate, ii face pe cei din jur sa se simta in siguranta. Iar oamenii asta cauta chiar daca, de cele mai multe ori nici nu isi dau seama. Asta, deoarece totul se intampla instinctiv.

Exista si un revers al medaliei. Persoanele care se straduiesc prea mult sa-i faca pe cei din jur sa zambeasca, dar nu reusesc, pot experiementa sentimente de frustrare.

Zambetul creste speranta de viata?

Exista numeroase studii care sugereaza ca zambetul poate creste speranta de viata. "Desigur, insa asta nu inseamna ca este cauza principala a unei vieti mai lungi, ci doar unul dintre factorii care favorizeaza o viata mai lunga. De exemplu o persoana care zambeste mai mult, se bucura in viata de zi cu zi de interactiuni sociale mai satisfacatoare, au o stare de sanatate mai buna si un anturaj placut. Prin urmare, rasul ar putea fi asociat cu longevitatea ca masurator al calitatii vietii noastre", clarifica medicul.

De asemenea, zambetul este asociat cu relaxarea. Asta deoarece, o persoana incordata, ale carui ganduri sunt concentrate pe cum sa rezolve o anumita situatie, care sufera de anxietate nu se pot relaxa si, prin urmare, nu zambesc. Sau o fac foarte rar si/sau fortat.

Asadar, elibereaza-te macar pentru cateva minute zilnic de griji si probleme si incearca sa te relaxezi si sa zambesti.  

Stiai ca zambetul poate prezice daca vei divorta sau nu?

„In urma unor studii s-a descoperit, in urma examinarii fotografiilor din copilarie si tinerete ale mai multor persoane, ca cei care au ras cel mai intens in fotografii au fost mai putin susceptibili de a divorta ca adulti”, adauga medicul Jose Antonio Lopez Moreno.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului