Dezvoltare personala

# paleo-sex #moda paleo #dieta Paleo

Psiholog: “Un barbat care se comporta ca un omul cavernelor in pat poate trezi instinctele primare, nicidecum implinirea femeii moderne”

Cu toate ca tehnologia a avansat intr-un deceniu cat intr-o existenta, iar oamenii pareau ca se si adapteaza la viteza ei de evolutie si chiar s-o venereze, un mic declic i-a indemnat pe multi sa se suceasca la 180 de grade si sa adopte stilul de trai al oamenilor din Paleolitic. Este vorba de moda paleo, foarte celebra printre cetatenii din SUA si care s-a implementat nu doar la nivelul dietei alimentare, dar pana si la nivelul vietii sexuale. 
 
In opinia psihologului Maria Verdi, acest trend neobisnuit pentru contextul actual s-a propagat asa de repede in randul populatiei, incat omul modern, chiar daca este abundat de tehnologie si traieste in epoca dezvoltarii personale, se simte tot mai nefericit. Cu alte cuvinte, la nivel de mase largi de oameni apare un val de criza existentiala, iar in spatele acestui context se afla tot felul de specialisti care mai inventeaza “pilule magice” pentru a le hrani nevoile bazale.
 
“Dupa cum putem observa, exista foarte multi asa-zisi specialisti in nutritie sau dezvoltare personala care studiaza nu problemele reale ale oamenilor, ci nevoile lor cele mai de jos, si in fiecare an arunca pe piata cate o dieta miraculoasa, care promite armonie corporala, satisfactie maxima etc. Nu cred ca este un secret pentru nimeni ca industria farmaceutica speculeaza poate cel mai cinic pseudo-nevoile oamenilor si investeste miliarde de euro in curele de slabire si in sexualitate. Rezultatele sunt insa ingrijoratoare: dezechilibre metabolice, efectul yo-yo, efeminizarea barbatului si impotenta prematura, frigiditatea, sterilitatea. De cealalta parte, multe femei ajung anorexice, bulimice sau obeze. si, totusi, oamenii nu invata din propriile greseli si continua sa fie manipulati”, declara psihologul psihoterapeut Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.
 

De ce nu este dieta paleo solutia? 

Psihologul Maria Verdi, care este si specialist in nutritie, ne explica faptul ca este nenatural pentru organismul omului modern, care a trecut peste sute de mii de ani de evolutie, sa se intoarca brusc la hrana oamenilor cavernelor. Mai mult, psihologul considera ca de multe ori, cresterea sau scaderea brusca in greutate nu are legatura cu dieta pe care o adoptam, ci trebuie sa cautam cauza psihologica din spatele acestor tulburari.
 
“Obezitatea si, de cealalta parte, anorexia, sunt manifestari somatice. Acest lucru presupune ca nu poti vindeca efectul daca nu vindeci cauza, indiferent de dieta aplicata.  In spatele multor kilograme sunt frustrari si tensiuni, traume, cu tot ce presupune palierul hranire, relatia parentala cu mama, relatia cu femeia din viata obezului. Dietele nu rezolva cauzele obezitatii. Mai mult, corpul uman are nevoie de carbohidrati, lipide, proteine, minerale si vitamine. Orice dieta care nu respecta necesarul zilnic, pe o perioada lunga de timp, produce tulburari organice. Daca ne hranim precum oamenii cavernelor, uitam ca pamantul, hrana, aerul, apa nu mai au aceleasi proprietati, ca totul este schimbat, ca omul modern nu locuieste in pestera. Este corect sa ne hranim sanatos, dar sa ramanem pe o alimentatie restrictiva este daunator pentru organism. Orice dieta care slabeste foarte mult in timp scurt, biciuie organismul uman, produce dezechilibre metabolice”, afirma psihologul Maria Verdi.

De ce este in voga paleo-sexul si cine doreste o astfel de viata sexuala?

Barbatii care doresc practicarea sexului ca pe vremea Paleoliticului au o nevoie ascunsa de control, de a abuza, de a stabili teritoriul, de a avea relatii multiple. In opinia specialistului, adeptii acestui stil de viata au stima de sine scazuta, au fantezii neexprimate, nesatisfacute si vor sa scoata la lumina barbatia care s-a pierdut.
 
“Diminuarea testosteronului, efeminizarea barbatului, ejacularea precoce, impotenta nu se pot trata facand sex ca un animal. Toate aceste tulburari se trateaza prin vindecarea  cauzelor. Masculinitatea se transmite partenerei prin atitudine, comportament, prin felul in care o protejeaza, o lasa sa se manifeste ca femeie. A ne raporta la calitatile barbatului ancestral este mult mai mult decat a trezi animalul din barbat. Faptul ca un barbat miroase a transpiratie, ca este plin de par, ca se comporta exact ca un primitiv atunci cand face sex poate trezi instinctele primare, nicidecum implinirea femeii  moderne. Nevoile de baza ale fiintei umane sunt aceleasi de la facerea lumii. Creierul functioneaza ca acum 2000 de ani. Centrul  nervos al satietatii, setei, sigurantei, sexualitatii, toate se gasesc in creier. Reintoarcerea la valorile primordiale, la resursele interne nu presupune a face sex si a ne hrani ca in paleolitic . Fiti atenti la nevoile voastre, fiti blanzi cu voi! Fiti atenti la corpul, sufletul, mintea voastra! Instinctul animalic il au toate vietuitoarele. Omul este corp, minte, suflet, spirit”, conchide  psihologul psihoterapeut Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.
 
Sursa foto: trainerluke.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare