Dezvoltare personala

#schimbare #viata #psiholog

Psiholog: „Singurul lucru permanent in viata este... schimbarea”

Schimbarea face parte din ciclul vietii, iar senzatia ca totul este permanent si va ramane la fel este o iluzie, creata de minte.

 

In opinia psihologului Andra Tanasescu, vicepresedinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica (INLPSI), intentia din spatele acestei atitudini este foarte buna – ne ofera un sentiment de siguranta prin perpetuarea firescului si a constantelor, iar de acestea avem nevoie in viata de zi cu zi, pentru a putea sa ne simtim in echilibru.

“Partea problematica apare atunci cand ne atasam de ciclurile repetitive, de obiceiuri si de ce stiam, desi viata ne impinge catre schimbare. Astfel, opozitia noastra aduce suferinta in viata noastra. Revolta ca lucrurile se schimba si inversunarea impotriva schimbarii ne fac drumul foarte dificil si complicat. Schimbarea nu e neaparat placuta sau usoara in faza initiala, insa este o conditie necesara, daca vrem sa traim pe deplin si sa evoluam. Fara schimbare, avem doar stagnarea ori, natura nu are un program de stagnare. La nivel neurologic, stagnarea este egala cu moartea si creierul se va lupta din toate puterile sa ne salveze si sa ne scoata din calea pericolului. Chiar si cand stam, cand dormim, corpul nu se opreste complet. Intreg sistemul este in continua miscare – inima continua sa pompeze sange, plamanii continua sa se umple si sa se goleasca de aer. Nimic nu sta cu adevarat pe loc”, explica psihologul Andra Tanasescu.

Totodata, specialistul este de parere ca schimbarea este singurul lucru care este real in viata noastra si necesar pentru a ne tine in viata. Viata inseamna miscare si exact asta reprezinta si schimbarea: o miscare continua, permanenta si constanta, care ne indruma pasii inainte pe drumul vietii. Asadar, data viitoare cand vedem ca toate se reorganizeaza in viata noastra, trebuie sa dam drumul controlului si sa adoptam o atitudine de curiozitate fata de ce urmeaza sa ne apara in fata, conchide psihologul Andra Tanasescu, vicepresedinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica (INLPSI).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare