Dezvoltare personala

#boala mileniului # sfatul psihologului #psiholog #depresie

Psiholog: Despre omul “sintetic” si solutii la boala mileniului III - depresia

In decursul dezvoltarii civilizatiei sintetice (prin radio, tv, internet si telefon), unde imitarea altor culturi a devenit o activitate des intalnita, omul nu si-a mai gasit linistea. A primit mai mult decat putea duce: a vazut la alte persoane ce el nu avea sau facea, iar daca o traditie facea intr-un anumit fel, a ajuns natiuni intregi sa imprumute acele obiceiuri, afirma psihologul Alexandru Plesea.

 

“Astfel, accesibil tehnologic fiind, natiuni intregi au inceput sa imprumute din toate, nestiind ca acea traditie a fost creata si dezvoltata special pentru acel loc, intr-un timp dat. Mai mult decat atat, ne-am trezit cu precepte din toate religiile in a noastra, si din a noastra, in altele, imprumutandu-se cu o viteza fantastica toate acestea de la una la alta. Problema lumii actuale sta, oricat de dur sau solemn ar suna, exact in imprumutul si imitarea a ce fac altii si uitarea la ce trebuie sa facem noi”, explica psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii.

Despre omul “sintetic”, care imita … tot

Cu toate acestea, civilizatiile actuale inca isi pastreaza radacinile, dar intr-o clasa ascunsa sau secreta fata de vulg. Aceste lucruri s-au rarit atat de mult, incat nu mai vezi o comunitate care sa aiba expunere sau beneficii sociale. Unele dintre cele mai bine pastrate, mistice si nealterate astfel de civilizatii, cu un numar actual foarte mic de oameni, este in sufism (dervisi), sintoism (calea zeilor), zoroastrismul sau scrierile Veda sau Vedele (stiinta sacra). Celelalte religii mari, care s-au propagat cu o viteza uluitoare: crestinismul, islamismul, budismul si hinduismul, au fost la baza oaze de sanatare spirituala si apropiere prin anumite practici de legatura pierduta (re-ligie sau re-logos) cu Divinitatea. In zilele noastre aceste practici spirituale au fost inlocuite de altele imprumutate si imitate din alte religii si am ajuns intr-un punct de cotitura, in care vezi crestini ducandu-se la Yoga dupa slujba sau musulmani care practica preceptele budiste in cel mai consecvent mod.

“O astfel de conditie nu poate fi decat nefasta omului, deoarece el imita, fara sa stie cu exactitate (desi crede ca stie) simbolul, puterea si intelegerea practicii pe care o face. Iar dupa multe astfel de permutari intre aceste practici, omul a uitat cum ajunge la sensul cresterii constientei in el (scopul tuturor religiilor). Aceasta constienta, pe scurt, este sa stii ca esti in timp ce faci. Iar aceste cuvinte se iau ad litteram. Iar pentru ca dispozitia omului sintetic, imitator de practici si religii este in crestere, a aparut, fara dorinta sau cunoasterea lui, o anomalie, printre multe altele, care a fost denumita de unii „inteligenti” ai vremii – depresie”, afirma psihologul Alexandru Plesea.

6 solutii simple pentru a combate depresia

„Aceasta depresie are la baza pierderea dorintei de crestere a constientei. Nedorind sa aduc mai mult decat e cazul, planurile pe care oamenii si le fac, aduc griji, iar grijile dese, aduc depresia. Iar aceasta se poate trata prin urmatoarele practici:

1 Divinitatea te ajuta cand tu te ajuti si muncesti cu tine

2 Orice din jurul tau este in afara, prin neatentie aduci inauntru si formezi haosul

3 Apropierea de oameni este apropierea de tine

4 Catalogul cuvintelor utile trebuie folosit, nu doar stiut

5 Munca zilnica produce energie pentru urmatoarea

6 Distribuie altora ce vrei sa primesti tu”, conchide psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare