Dezvoltare personala

#relatie de cuplu #loc de munca #stres #relatie #stres job

Nu lasa stresul de la job sa-ti afecteze relatia

Stresul de la job iti poate afecta puternic si timpul petrecut acasa, in care ar trebui sa te relaxezi alaturi de partener. Afla sapte sugestii care te vor ajuta sa nu lasi stresul de la munca sa-ti afecteze relatia .

Chiar daca serviciul necesita multa atentie, pentru ca tii la locul tau de munca, relatia cu partenerul poate fi afectata de stresul cauzat de munca. Limiteaza impactul stresului de la serviciu in relatia ta, cu cateva sfaturi simple.
 

Deconecteaza-te de munca


Pe cat posibil incearca sa te deconectezi de legaturile cu munca atunci cand esti acasa sau petreci timp cu partenerul. Nu este recomandat sa pastrezi telefonul de serviciu cu tine tot timpul si nici sa verifici mailul de serviciu tot timpul. Stabileste o ora dupa care nu mai raspunzi la telefon si nu mai pastrezi legatura cu serviciul, pentru a putea sa te bucuri de relaxarea care te ajuta apoi sa dai randament la serviciu a doua zi.
 

Lasa unele probleme la munca


Daca lucrezi intr-un mediu stresant, cu multe probleme si obstacole, timpul acordat discutiei "Cum a fost azi?" cu partenerul se poate prelungi foarte mult. Stabileste ce probleme vei discuta cu persoana iubita si ce vei pastra pentru tine, pentru a nu transforma toate discutiile voastre intr-o lista a lucrurilor neplacute prin care ai trecut tu.
 

Incepi seara cu liniste


Deconectarea de stresul de la locul de munca are sanse mai mari de reusita atunci cand ai la dispozitie putin timp pentru a te linisti atunci cand ajungi acasa. Cand ajungi acasa, schimba-te si linisteste-te, nu incepe imediat o discutie cu partenerul despre cat de proasta a fost ziua ta.
 

Limiteaza discutiile despre munca


Pentru a nu lasa stresul de la job sa domine si mediul tau placut de acasa, stabileste limite care sa te opreasca atunci cand discuti prea mult despre probleme. Daca vrei sa discuti cu partenerul despre un lucru neplacut prin care ai trecut, fa acest lucru, apoi incheie discutia si nu mai aduce vorba de asta.
 

Creeaza un echilibru intre negativ si pozitiv


Daca stresul de la munca nu te paraseste nici acasa, trebuie sa incerci sa creezi un echilibru. Gandeste-te sau discuta despre lucruri care nu iti provoaca stres cel putin la fel de mult ca timpul petrecut in agitatie si stres. Astfel, nu risti sa schimbi si starea partenerului in rau.
 

Asculta la fel de mult cat vorbesti


Echilibrul este important in relatia ta, chiar si echilibrul intre cat timp asculti partenerul si cat timp vorbesti. Ii oferi partenerului aceeasi reactie empatica atunci cand are probleme la serviciu? Ii acorzi la fel de multa atentie cata iti ofera si el atunci cand te asculta vorbind despre stresul de la locul de munca?
 

Discuta despre job cu un prieten


Cea mai drastica solutie pentru a nu lasa stresul de la serviciu sa-ti afecteze relatia este sa discuti cu un prieten bun. Daca modul in care te descarci iti afecteaza relatia, discuta cu un prieten. Dupa ce ai avut o discutie cu ajutorul careia te-ai descarcat de bagajul emotional negativ, nu vei mai simti neaparat nevoia sa discuti stresul de la job si cu partenerul.


Sursa foto : Myspiritmatters.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare