Dezvoltare personala

#burn-out #campanie umanitara #terapie #depresie #anxietate

"Nu e o rusine sa vrei sa fii bine. Terapia te ajuta cand gandurile nu te asculta!"

 "Nu e o rusine sa vrei sa fii bine. Terapia te ajuta cand gandurile nu te asculta!" – campanie lansata de ATLAS si Facem Bine cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale

ATLAS, platforma digitala integrata de servicii de sanatate si wellbeing & Facem Bine au lansat, cu ocazia zilei de 10 octombrie – Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, campania online de constientizare a stigmei "Nu e o rusine sa vrei sa fii bine. Terapia te ajuta cand gandurile nu te asculta!".

Astfel, intre 10 - 15 octombrie, sase animatii ce vorbesc despre depresie, burnout, anxietate, dependente si nu numai vor fi postate pe canalele de social media ale ATLAS (Facebook Instagram), menite a-i incuraja pe cei ce le vizioneaza sa ceara ajutor specializat atunci cand simt nevoia.

Tristetea, agitatia, insomnia, teama sau epuizarea pot ascunde afectiuni mai grave

Putini oameni coroboreaza anumite simptome ca fiind asociate unor afectiuni mintale, in speranta ca sunt episoade trecatoare, iar stigma care planeaza asupra acestor afectiuni ii incurajeaza pe si mai putini dintre ei sa apeleze la ajutor specializat. Campania isi propune sa deschida discutia despre starile prin care trecem, care pot fi semnale ale depresiei, anxietatii si burnout-ului, dar si sa normalizeze consilierea terapeutica.

Cum epuizarea fizica si psihica, care afecteaza relatiile cu cei din jur si calitatea vietii sunt semne de burnout, iar tristetea, insomnia si lipsa de motivatie pot fi simptome ale depresiei, ATLAS si Facem Bine sustin diagnosticarea de catre specialisti si urmarea tratamentelor adecvate.

Terapia este de folos si celor care nu se confrunta cu probleme grave

Suportul psiho-emotional, dar si cel in zona de parenting sau de coaching, ii ajuta si pe cei care nu se confrunta cu afectiuni mai grave sa comunice eficient si non-violent, sa gestioneze situatii dificile, sa isi inteleaga mai bine copiii sau partenerii si sa descopere noi perspective profesionale.

In perioada martie – iulie 2020, pe atlas.app s-a inregistrat o crestere de peste 200% a numarului de utilizatori, iar aproximativ 75% au apelat la suport psiho-emotional online. Printre problemele pentru care romanii au cerut ajutorul se numara anxietatea, atacurile de panica, insomniile, singuratatea, frica de necunoscut si probleme in gestionarea relatiei de cuplu sau cu copiii.

Animatiile continua pana pe 15 octombrie pe paginile de social media ale ATLAS, abordand teme ca anxietatea, dependentele si importanta terapiei in starea generala de bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului