Dezvoltare personala

#cina romantica #eco #petrecere #intuneric

Moduri placute de a petrece timpul in intuneric

O ora petrecuta fara energie electrica nu este doar un bine facut planetei, poate fi si o ocazie de a te bucura de momente deosebite alaturi de persoana iubita. Afla care sunt cele mai placute moduri de a petrece timpul in intuneric .

Din 2008, Ora Pamantului a devenit un eveniment international in care oamenii preocupati de soarta planetei se lipsesc de electricitate timp de o ora. Scaderea consumului de electricitate consuma mai putine resurse si scade nivelul de poluare generat de industria energetica.

Chiar daca nu ai sarbatorit in acest an Ora Pamantului in 26 martie, nu este niciodata prea tarziu pentru a stinge luminile intr-un gest de grija pentru planeta.

O ora in intuneric poate fi insa si un prilej de relaxare pentru tine. Afla care sunt cele mai placute moduri de a petrece o ora in intuneric:

 

Momente speciale cu persoana iubita

 

Cu doar cateva lumanari poti crea o atmosfera romantica perfecta in care sa te relaxezi cu persoana iubita.

Lumina difuza si parfumul lumanarilor creeaza cadrul cel mai bun pentru un masaj senzual sau pentru o partida de amor.

Poti amenaja dormitorul cu lumanari sau poti crea atmosfera ideala pentru o baie in doi.

 

Cina romantica

 

O ora fara electricitate este prilejul perfect pentru o cina romantica in doi.

Pregateste mancarea inainte sau alege un meniu bazat pe aperitive si racituri, care sa nu aiba nevoie de timp la cuptor sau pe aragaz.

Evita spaghetele sau alte mancaruri care ar putea fi dificil de manevrat in lumina romantica a lumanarilor sau care v-ar putea pata hainele fara sa observati.

 

Baie cu spuma

 

Daca alegi sa petreci singur o ora in intuneric, cea mai la indemana solutie este o baie cu spuma.

Decoreaza baia cu lumanari parfumate si rasfata-te cu un spumant de baie cu aroma fructului tau preferat.

Relaxeaza-te complet si bucura-te de momentele linistite care atenueaza efectele stresului cotidian.

 

Meditatie

 

O ora in intuneric este momentul perfect pentru putina meditatie. In intuneric si in liniste, psihicul uman se relaxeaza cel mai usor.

Odata ce ai obtinut linistea interioara, poti folosi aceste momente pentru a aborda problemele pe care te macina dintr-un nou unghi.

O noua perspectiva te-ar putea ajuta sa eviti obstacole care pana acum ti se pareau de nedepasit.

 

Farmecul stelelor

 

Redescopera fascinatia cerului instelat pe care multi o uita odata ce se maturizeaza.

Stelele pot fi cel mai bun sfetnic atunci cand te macina o problema importanta. Privind cerul instelat , cauta constelatiile pe care le cunosti sau inventeaza unele noi!

 

Plimbare la lumina lunii

 

Poti petrece o ora fara consum de energie electrica facand o plimbare in aer liber. Nu te aventura insa in zone pe care le cunosti neinsotit.

Daca ai un caine, ia-l cu tine. Plimbarea la lumina lunii va fi un rasfat si pentru el, deoarece compania ta si o plimbare in aer liber pot fi mult mai distractive decat o jucarie de cauciuc.

In cazul in care nu-ti place deloc sa petreci timp singur in intuneric, cheama-ti prietenii in vizita si organizati o petrecere. Jocurile de societate pot fi si mai distractive la lumina lumanarii si faptul ca niciunul dintre voi nu consuma electricitate este un plus pentru soarta planetei si a mediului inconjurator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului