Dezvoltare personala

#mindfulness #gestionare stres #hedi hoka #stres #control stres

Invata sa controlezi stresul, ca sa previi imbolnavirile grave!

Doctor in psihologie si autoarea bestseller-ului „Iubesc sa fiu femeie”, Hedi Hoka este de parere ca „este foarte important sa avem grija de mintea noastra, aceasta fiind cea mai valoroasa resursa”. Cu cat impactul stresului este mai mare, cu atat starea psihica, dar si cea fizica au de suferit!

Din fericire, stresul poate fi controlat, afirma Hedi Hoka, autoarea primului CD de mindfulness din Romania „Relaxeaza-te”, din colectia „Health and Science”, CD vandut in peste 10.000 exemplare, cea care a studiat tehnicile mindfulness de reducere a stresului in Statele Unite.

„Am adus in Romania metoda MBSR (mindfulness based reduction stress) de la Massachusetts Medical School, Center for Mindfulness USA. Acest institut este lider in medicina si in administrarea MBSR-ului in reducerea stresului, unde m-am specializat alaturi de nume mari in acest domeniu: Jon Kabat-Zinn, Florence Maleo Meyer etc.”, a declara dr Hedi Hoka.

Prin metoda MBSR, orice persoana poate sa controleze si sa influenteze propriul sistem nervos prin concentrarea atentiei asupra starii interne, observandu-si atent sentimentele si emotiile. Astfel, reuseste sa diminueze pe cat posibil impactul stresului si - pentru ca s-a constatat ca aceasta practica are beneficii nu doar asupra starii psihice, dar si a starii de sanatate - sa reduca, implicit, unul dintre factorii de risc pentru numeroase afectiuni: de la boli cardiovasculare si autoimune pana la depresie si stari de anxietate.

Acest concept a aparut prima oara in 1979, cand profesorul Jon Kabat Zin de la Universitatea Massachussets a introdus programul Mindfulness Based Stress Reduction pentru a-i ajuta pe bolnavi sa suporte mai usor suferinta, devenind rapid un fenomen.

Promotoare a sanatatii mentale si a echilibrului viata-munca, Hedi Hoka are peste 10 ani experienta in consiliere psihologica (psiholog specialist in reducerea stresului si dezvoltare personala) si coaching, fiind membra a Colegiului Psihologilor din Romania, a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, a International Leadership Association din S.U.A. si a Mindfulness Association din Marea Britanie. Este ambasador TEDxCluj, fondatoarea gradinitei BioBee si Presedinte Executiv al Fundatiei Bethania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare